Amenajarea casei

#amenajarea casei #caldura #ferestre #termopan

Fereastra tripan scade cu 15% factura la caldura

Cele mai eficiente ferestre in ceea ce priveste transferurile termice intre mediul interior si cel exterior sunt cele tripan. Pierderile de caldura printr-o fereastra termopan , cu doua foi de sticla, sunt cu mult reduse fata de o fereastra obisnuita, neetansa insa o fereastra tripan este mult mai eficienta. Producatorii declara ca o astfel de fereastra poate scadea factura la incalzire cu pana la 15%. Iata de ce:


1 Caracteristici


Geamul tripan se obtine prin acelasi procedeu ca geamul termopan. Singura diferenta consta in faptul ca in cazul geamurilor termopan se folosesc doua foi de sticla, in cazul tripan utilizandu-se trei foi, despartite de doua baghete de aluminiu.


2 Gazul introdus


Pentru a imbunatati coeficientul de tranfer termic, intre foliile geamurilor se introduce un gaz rar precum Argon-ul sau Kripton-ul. Aceste doua gaze nobile ajuta la minimizarea pierderilor de caldura, mai ales in sezonul de iarna. Avand un rand suplimentar de gaze introduse intre foliile geamurilor, tripan-ul ofera e o protectie termica superioara termopanului cu aproximativ 35%.


3 Distanta dintre foi


Distantele dintre foile de geam sunt extrem de importante. Distanta de 16 mm dintre doua foi de geam ofera performante optime in izolarea termica.

Este bine sa stii ca scaderea distantei dintre foile de geam (de la 16 mm la 10 mm) afecteaza si proprietatile de izolare termica ale ferestrei, chiar daca vorbin de una tip tripan.

Pentru a compensa pierderea de caldura datorata spatiului mai mic, la geamurile tripan se pot monta mai multe foi cu emisivitate redusa.

Cele mai bune rezultate pentru un geam tripan se obtin cu grosimea totala de 44 mm.


3 Izolare fonica


Geamurile de tip tripan ofera o izolare fonica superioara celor de tip termopan. Acest lucru nu se datoreaza neaparat existentei unui rand de geam suplimentar cat celor doua gaze folosite intre foile de sticla, Argonul si Kriptonul.

Argonul reduce zgomotul cu aproximativ 30 de decibeli, in timp ce Kriptonul cu pana la 36 de decibeli.


4 Dezavantaje


Principalul dezavantaj al ferestrelor tripan este costul. Fereasta tripan presupune o grosime mai mare a ramei, un rand suplimentar de sticla si alte elemente de feronerie, ceea ce inseamna costuri mai ridicate.


Citeste mai multe despre:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare