Amenajarea casei

#mobila #lemn

Tipuri de lemn de esenta moale

Termenul de lemn de esenta moale se refera la tipurile de lemn provenite de la conifere . Lemnul de conifere este sursa principala din care se obtine cheresteaua. Lemnul de esenta moale este un lemn cu care se lucreaza usor si este folosit pentru mobilier si ca materie prima pentru constructii.Lemnul de esenta moale este un lemn mult mai ieftin decat lemnul de esenta tare si este disponibil in forma gata prelucrata. Este folosit atat in constructii cat si in realizarea de mobilier.

Coniferele cresc repede, se cultiva foarte usor si produc cantitati impresionante de materie prima. Lemnul de esenta moale este folosit si in realizarea de hartie. Exista mai multe tipuri de lemn de esenta moale: molid , care are o culoare alba, pin si brad. Exista si un tip de cherestea realizata din pin galben. Cele mai folosite tipuri de cherestea sunt cele din lemn alb, care poti fi prelucrate si vopsite ulterior mult mai usor decat cheresteaua galbena.

In general, lemnul de esenta moale este folosit mai mult in constructii si mai putin pentru realizarea de mobilier. Lemnul de conifere este idel pentru mobilierul industrial, utilitar, casute pentru pasari sau caini. Trebuie sa fii atent insa cand folosesti acest tip de lemn pentru mobilierul din casa. Dintre tipurile de lemn de esenta moale, cedrul este cel mai folosit pentru aroma sa deosebita.

Din categoria lemnului de esenta moale fac parte urmatoarele tipuri de lemn.
 

Atentie! Imaginile de mai jos nu reflecta in totalitate nuantele lemnului selectat. Culorile difera in functie de vechime si de finisajul aplicat peste lemnul brut.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.