Sfaturi practice

# design contemporan #4 plante #bonsai #decorare casa

4 plante pentru un design interior contemporan

Designul contemporan admite varietatea plantelor, atat timp cat ai in vedere ca formele si culorile lor se combina cu restul elementelor din casa ta.

Stilul contemporan

Stilul contemporan se defineste prin eleganta, prin utilizarea diferitelor materiale precum piatra, lemnul sau tesaturile de calitate. Acest stil este caracterizat de linii simple si pure, fara multe detalii si decoratiuni.

Culorile sunt simple, de obicei tonuri neutre, precum alb, bej, gri, in timp ce culorile vii sunt folosite pentru a scoate in evidenta elemente individuale ale spatiului.

Peretii sunt fara tapet, vopsiti in culori neutre si deschise, insa pot fi si pereti "accent," care sunt acoperiti cu piatra, tapet sau vopsiti intr-o culoare foarte aprinsa, contrastanta cu restul spațiului.
Echilibrul dintre decor si elementele principale este cautat in mod constant, astfel incat sa se completeze reciproc, pentru a avea o casa frumoasa.

Cele mai potrivite plante pentru decorarea casei in stil contemporan

Designul contemporan are in vedere si utilizarea florilor, plantelor si copacilor, deoarece acestea pot da un aer total diferit si fantastic casei tale.
Daca nu ai, inca, plante in casa, iata care sunrt cele mai potrivite:

1. Bonsai

Alegerea unui bonsai este o modalitate foarte buna de a lumina orice colt al casei tale. Florile albe aduc viata si energie buna. Cand infloreste va degaja un miros placut. Ideal este sa il pui într-o vaza sau intr-un ghiveci, in functie de dimensiunea plantei si de decorul din restului casei.

2. Plante suculente

Este deja o moda sa decorezi interiorul casei cu plante suculente. Sunt din ce in ce mai populare in intreaga lume, deoarece sunt usor de ingrijit, cresc rapid si dau o nota deosebita oricarui spatiu din casa ta.
Aceste plante necesita foarte putina apa, nu se ofilesc si le poti pune in orice tip de recipient. Incearca sa le plantezi in borcane de sticla, cutii sau recipiente reciclate.

3. Bambus

Bambusul este una dintre cele mai bune plante de plasat intr-o casa decorata in stil contemporan. Betele de bambus le poti pune in vaze inalte si poti crea un buchet de mare efect.
Poti pune bambusul in bucatarie, baie sau sufragerie. Acesta nu necesita multa ingrijire si poate supravietui doar in apa sau plantate in pamant.

4. Aranjamente florale

Florile ofera un impact vizual deosebit, iar combinatiile pot fi clasice, exotice sau calde, in functie de tipul de planta pe care il alegi. Combinatiile de flori pot fi, de asemenea, o modalitate buna pentru a-ti decora casa.

Aranjamentele florale contemporane se caracterizeaza prin culori vii, evidentiind contrastele, formele si texturile. In plus, ele dau multa viata oricarei piese de mobilier sau camera unde sunt amplasate.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele