Cumpararea unei locuinte

# vanzare casa #ponturi vanzare casa #vanzare casa iarna

Vrei sa iti vinzi casa pe timp de iarna? 5 ponturi sa obtii cel mai bun pret!

Chiar daca primavara si vara sunt anotimpurile in care piata imobiliara este cel mai mobila, exista cateva avantaje de care te poti bucura cand vrei sa iti vinzi casa pe timp de iarna. Important este sa te ocupi cu minutiozitate de cateva aspecte-cheie, care sa te ajute sa obtii cel mai bun pret.

In timp ce numarul potentialilor cumparatori scade pe timp de iarna, aceia care raman sunt de obicei mai hotarati sa "bata palma" in cel mai scurt timp, spun brokerii. Mai mult, competitia scade si ea, pe masura ce multi vanzatori prefera sa astepte primavara pentru a-si pune proprietatea pe piata. Iata cateva sfaturi utile, daca te-ai hotarat sa iti vinzi casa in sezonul rece!


1. Casele reci nu se vand

Dupa cum ai intuit deja, provocarea majora cand iti vinzi casa pe timp de iarna este testarea incalzirii interiorului. Acum nu este momentul sa faci economii la agentul termic, deci asigura-te ca temperatura din casa nu este mai mica de 22 de grade, cand organizezi vizionari.

Retine: locuinta nu trebuie fie fierbinte, dar nici rece. O atmosfera "dezmortita" transmite mesajul corect cumparatorului.


2. Zapada depusa este dusmanul tau

Daca nu te descurci perfect fara sa deszapezesti aleile din jurul casei, potentialul cumparator ar putea considera ca proprietatea este mai putin accesibila pe timp de iarna, deci nu merita investitia. In schimb, daca eliberezi zonele de acces in casa, inclusiv cele de parcare, transmiti acea senzatie de confort pe care cumparatorul o cauta pentru viitoarea sa locuinta.


3. Curata orice urma de mucegai

Daca iarna te confrunti cu condensul si mucegaiul, ai face bine sa elimini aceasta problema, altfel poti pierde bani frumosi din pret. Curata bine peretii cu o solutie speciala antimucegai, vopseste tavanul acolo unde exista semne de condens si salveaza orice aparenta ce ti-ai putea sabota tranzactia.


4. Foloseste moderat decoratiunile de sarbatori

Unii agenti imobiliari recomanda sa renunti de tot la decoratiunile de sarbatori cand vrei sa iti vinzi casa in aceasta perioada, insa o casa goala si inexpresiva nu face tocmai cea mai buna impresie la prima vedere. Rezuma-te la a pune o coronita la usa de la intrare sau o ghirlanda simpla, clasica, de-a lungul grinzilor.


5. Buletinele meteo sunt prietenele tale

Urmareste cu atentie buletinele meteo si anuleaza vizionarile in zilele in care se anunta furtuna, vijelii sau ninsori abundente. Cumparatorii nu vor avea cea mai buna dispozitie pentru a negocia intr-o asemenea atmosfera.

Sursa foto: rentersandsellers.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea