Cumpararea unei locuinte

# apartamente semidecomandate #apartamente decomandate

Informatii utile despre apartamentele decomandate si cele semidecomandate

 

Achizitia unei locuinte reprezinta una dintre cele mai importante investitii pe care le facem, motiv pentru care o atitudine responsabila este necesara, in cazul acesteia. Unul dintre cele mai importante criterii pe care le consideram in etapa de planificare a acestei investitii este reprezentat de pretul de achizitie a apartamentelor. Acesta este direct influentat de modul in care spatiul respectiv este compartimentat si de usurinta cu care se face trecerea dintr-o camera in alta, in interiorul locuintei.

 

 

Din acest motiv, astazi ne-am propus sa va oferim toate informatiile necesare, pentru a intelege mai bine ce inseamna decomandat sau semidecomandat, in vederea alegerii celei mai bune locuinte pentru voi.

Structura apartamentelor decomandate

Apartamentele decomandate sunt cele mai populare in acest moment, intrucat acestea ofera un nivel sporit de confort si asigura acces facil la toate camerele din locuinta, fara a fi necesar sa treci prin alte spatii. In cazul acestor locuinte, ai libertatea de a amenaja fiecare camera, in maniera personalizata, in functie de preferinte.

In plus, cel mai important avantaj al acestui tip de locuinte este reprezentat de faptul ca spatiile din interiorul acesteia nu sunt conectate. Astfel, atunci cand vrei sa ajungi intr-o camera, nu va fi necesar sa treci prin alt spatiu si astfel, nu vei deranja alte persoane. Holul central este cel care asigura conectarea camerelor din apartamentele decomandate.

Compartimentarea apartamentelor semidecomandate

Un apartament semidecomandat include doua holuri. Unul dintre acestea este cel de intrare, care ofera acces catre living si bucatarie. Al doilea asigura trecerea de la living spre dormitor. In cazul acestor locuinte, esti obligat sa treci dintr-o camera in alta, pentru a avea acces in anumite spatii. Costul acestora este unul scazut, in comparatie cu cel solicitat pentru achizitia locuintelor decomandate, datorita modului de compartimentare specific acestora.

Apartament decomandat sau semidecomandat: Ce sa alegi?

Apartamentele decomandate sunt cele mai populare, fiind cele mai bine cotate pe piata imobiliara. Acest fapt se datoreaza numeroaselor beneficii oferita de acestea. Intrucat achizitia unei locuinte reprezinta o alegere importanta pentru viitor, persoanele care decid sa faca o astfel de investitie, acorda atentie sporita detaliilor.

Din acest motiv, atunci cand un cost mai mare este justificat de beneficiile oferite de un apartament, acestia aleg sa investeasca suma extra necesara. Astfel, vor putea beneficia de avantajele oferite de aceste spatii, pe termen lung:

  • Spatiu suplimentar - Dispunerea separata a camerelor, conectate prin intermediul unui hol, transforma apartamentele semidecomandate in locuinte spatioase.
  • Intimitate - intrucat nu este necesar sa treci prin anumite spatii pentru a avea acces la altele, fiecare camera dintr-un apartament decomandat asigura intimitatea necesara.
  • Confort sporit - Locuintele decomandate asigura un nivel sporit de confort. In plus, peretii despartitori ai spatiilor din aceste apartamente asigura un nivel bun de izolare termica si fonica.

In schimb, persoanele care nu au bugetul necesar pentru achizitia unui apartament semidecomandat, aleg varianta locuintelor nedecomandate. Mai mult decat atat, exista si persoane care prefera un spatiu cu 3 camere, chiar daca acestea sunt semidecomandate, in locul unuia cu 2 camere, decomandat, atunci cand bugetele necesare pentru achizitia acestora sunt similare.

Prin urmare, apartamentele decomandate reprezinta cea mai convenabila varianta in acest moment, urmate de cele semidecomandate.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare