Cumpararea unei locuinte

#avantaje #apartament #mansarda #amenajare #inundatii #centrala

Cumpararea unui apartament la mansarda: avantaje si dezavantaje

Te atrag apartamentele boeme, situate la mansarda, atat de frumos amenajate in filmele de la Hollywood? Iti plac ferestrele inclinate si ti-ai dori ca diminetile tale sa fie invaluite in lumina? Descopera mai jos care sunt avantajele si dezavantajele apartamentelor situate la mansarda!

Avantaje:

1. Apartamentele aflate la mansarda au un pret mai mic decat cel al apartamentelor normale, situate la etaje intermediare.

2. Apartamentele mansardate ofera numeroase posibilitati de amenajare. Astfel, pot fi eliminati peretii despartitori dintre sufragerie si bucatarie si se obtine un spatiu deschis, mult mai mare. In plus, peretii inclinati pot deveni foarte usor suportul pentru diverse spatii de depozitare.

3. Peretii apartamentelor de la mansarda sunt izolati termic. In plus, mansardele beneficiaza de centrala proprie, iar toate dotarile sunt incluse inca din faza de proiectie.

4. Persoanele care locuiesc in apartamente situate la mansarda nu au probleme cu vecinii de deasupra, nu se confrunta cu inundatii sau zgomote ciudate.

5. Panorama pe care o ofera apartamentele situate la mansarda este unica, iar lumina care patrunde in locuinta prin ferestrele pentru acoperis ofera o atmosfera speciala.

Dezavantaje:

1. La apartamentele situate la mansarda pot aparea numeroase probleme cu izolatia termica sau cu infiltrarea apei prin acoperis in cazul in care lucrarile nu sunt de calitate si realizate conform normelor.

2. Un alt inconvenient al apartamentelor de la mansarda il reprezinta acoperisul. In unele parti poate avea o inaltime de doar 1 metru, ceea ce este o problema pentru majoritatea persoanelor.

3. Terasa este expusa inundatiilor si tuturor conditiilor meteo. Astfel, spre exemplu, vara este foarte cald. In plus, terasa trebuie izolata regulat, pentru a proteja locuinta aflata la mansarda.

4. Pentru realizarea unei mansarde la bloc, este nevoie de o serie de documente si etape. In primul rand, trebuie incheiat un contract intre locatarii blocului si beneficiar sau constructor. Apoi este nevoie de un certificat de urbanism de la primarie, realizarea unui proiect de arhitectura si de structura. In plus, trebuie realizata si o expertiza a blocului respectiv.

Sursa foto: www.velux.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.