Cumpararea unei locuinte

#prima locuinta #cumparare casa #prima casa #apartament #casa

Cumpararea primei locuinte. Casa sau apartament?

Aceasta intrebare este una foarte frecventa si intr-adevar nu exista un raspuns corect definitiv. Decizia are legatura cu stilul de viata al fiecaruia si cu alti factori.

 

Marimea spatiului. La evaluarea acestui factor, pare ca a avea un apartament este un dezavantaj, insa nu este asa. Exista multe modalitati de a face un apartament eficient: mobilierul multifunctional, culorile si materialele sunt elemente care cantaresc cu adevarat imobilul si il fac sa arate mai spatios. O tehnica eficienta pentru a sti de cat spatiu aveti nevoie este sa notati cat timp pe zi petreceti in fiecare camera a resedintei dvs. Rezultatele vor arata tipul de spatiu de care aveti nevoie.

Unde lucrati? In prezent, oferta de case la preturi rezonabile indreapta populatia catre zonele din jurul Bucurestiului. A locui intr-o casa langa Bucuresti si a lucra in centrul orasului este sinonim cu cateva ore pierdute intr-o masina sau autobuz. Idealul multora ar fi sa poata trai cat mai aproape de munca, ceea ce echivaleaza cu mai mult timp de calitate petrecut cu cei dragi, mai putine ore de stres in trafic. Lista ar putea continua. Pe de alta parte, orasul se schimba si sistemul de transport public poate evolua, de asemenea, catre un serviciu mai sigur, mai curat si mai putin stresant.

Viata sociala. Sunteti dintre cei care, cand ajungeti acasa, alegeti sa ramaneti in propria zona de locuit, sa organizati momente relaxante cu prietenii si familia acasa, in propria curte? Atunci poate ca o casa de vanzare in Otopeni este cea mai buna pentru dvs.. Dar daca va identificati mai mult cu grupul de oameni care prefera sa mearga la plimbare, sa viziteze prietenii, sa participe la evenimente culturale, sa mearga la malluri sau in parc, puteti fi mai stimulat de viata inconjurata de un mediu, comunitate si spatiu alegand poate, un apartament de 3 camere in Bucuresti.

Experimentati stilul de viata. De ce sa nu luati o vacanta in propriul oras? Daca nu sunteti foarte convinsi ca locuinta in apartament este pentru dvs., stati intr-un hotel sau apartament situat in zona dvs. de interes timp de doua sau trei zile. Mergeti la serviciu, cumparati alimente, intalniti-va prietenii sau intalniti oameni noi. S-ar putea sa descoperiti un oras complet diferit de cel pe care l-ati avut in minte.

Indiferent de tipul de resedinta care functioneaza cel mai bine pentru dvs., nu strica niciodata sa consultati aceste puncte de luat in considerare la cumpararea primei case.

Advertorial

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea