Cumpararea unei locuinte

#vizionare #apartament #vizionare apartament

Cum te pregatesti de vizionarea unui apartament pentru a fi sigur ca iei decizia corecta?

Ai economisit cu drag pentru avansul solicitat de banca, ti-ai facut calculele cu atentie si in sfarsit poti avea casa mult visata! Mai ai un pas de facut: sa o identifici.

Indiferent ca esti in cautarea unui apartament de vanzare in Bucuresti, Cluj, Timisoara sau Sibiu, vizionarea este unul dintre punctele importate ale procesului de cumparare a unei case.

E o perioada frumoasa, dar si o provocare pentru tine. Programezi vizionari si cu siguranta ca iti doresti sa nu pierzi timpul si sa iti dai seama care sunt locuintele ce merita sa faca parte din "lista ta scurta", cea din care vei alege casa la care visezi.

Cum ar trebui insa sa procedezi pentru a fi sigur ca iei decizia corecta? Ce intrebari vei pune proprietarului sau agentului imobiliar? Ce aspecte ale locuintei vei urmari pe parcursul vizionarii?

1. Solicita telefonic detaliile proprietatii pe care urmeaza sa o vizionezi

Timpul tau este important, timpul agentului imobiliar sau al proprietarului, de asemenea. De aceea trebuie sa beneficiezi de consultanta specializata, oferita de un agent imobiliar profesionist, cu experienta in domeniu.

Convorbirea telefonica ce preceda vizionarea este un bun punct de plecare pentru a intelege daca apartamentul este potrivit pentru tine si familia ta. Solicita informatii in legatura cu locatia si imprejurimile, tipul de compartimentare sau amenajarile existente. Anul constructiei blocului este extrem de important, mai ales daca vorbim despre apartamente de vanzare in Bucuresti sau in alte localitati cu inalt risc seismic.

E important sa lamuresti aspectele care ar exclude o anumita locuinta de pe lista celor pe care vrei sa le cumperi. Vei scuti in acest fel timp, pe care il poti dedica altor vizionari sau research-ului apartamentului pe care il doresti.

2. Asigura-te ca ajungi la timp la intalnire

Dincolo de respectul fata de timpul persoanelor implicate, atunci cand ajungi la timp vei putea sa observi mai bine, cu calm, zona in care se afla locuinta. Poate ca iti doresti sa cumperi un apartament in Brasovul pe care il stii dintotdeauna, dar vei privi un pic diferit lucrurile in calitate de potential cumparator.

Cum sunt imprejurimile? Dar oamenii? E o zona ingrijita, in care ti-ar placea sa stai? Copiii au unde sa se joace, exista un parculet sau o zona verde in imprejurimi unde ti-ar placea sa iesiti impreuna?

Te vezi locuind aici cinci, zece ani, poate mereu? Este curat pe scara? Multe persoane arunca o privire si tabelului de intretinere – cu siguranta ca iti doresti ca scara sa aiba cat mai putini datornici!

3. Pregateste o lista de lucruri pe care doresti sa le clarifici pe parcursul vizionarii

Ai vizionat atat de multe apartamente de vanzare in ultimul timp... Suntem siguri ca ai avut timp sa intelegi mai bine care sunt cerintele pentru cel in care iti doresti sa te muti impreuna cu familia.

O vizionare insa va dura mult prea putin, iar riscul de a uita intrebari esentiale este maxim! De ce sa nu iti notezi in avans cerintele tale si ale familiei? Pornind de la ele, vei putea compara apartamentele vizitate si lua mult mai usor decizia de cumparare.

Indiferent ca esti in cautarea unui apartament de vanzare in Bucuresti sau esti interesat de achizitionarea unui apartament in Cluj, Oradea sau Sibiu, pregateste din timp vizionarea fiecarei locuinte! Te vei asigura in acest fel ca vei alege cea mai potrivita varianta pentru tine si familia ta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului