Cumpararea unei locuinte

#alegere casa vacanta #casa vacanta munte #casa vacanta #munte

Cum iti alegi casa de vacanta la munte

Iti doresti o casa de vacanta la munte? Poate fi acel ceva de care ai nevoie pentru a te putea deconecta de la ritmul cotidian, poate fi refugiul tau atunci cand simti nevoia sa iti reincarci rapid bateriile sau locul in care se vor construi cele mai frumoase amintiri pentru cei mici. Sunt insa aspecte pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand incepi sa cauti case de vacanta de vanzare.

Iata cateva lucruri de care sa tii cont:

1. Locatia

Desi este o casa de vacanta la munte, va trebui sa iei in considerare si distanta fata de locuinta ta. Neavand inca o infrastructura bine pusa la punct, gandeste-te cat timp ai putea sa iti petreci in trafic in drum spre casa ta de vacanta fara sa ajungi la destinatie cu nervii intinsi la maxim. Astfel vei reusi sa creezi o lista scurta a localitatilor care sunt de interes pentru tine.

2. Suprafata utila

Casa de vacanta este locul in care trebuie sa se simta confortabil fiecare membru al familiei tale. Gandeste-te la obiceiurile lor si stabileste care este suprafata utila minima pe care ar trebui sa o ai in vedere atunci cand cauti case de vacanta de vanzare.

Sunt dispusi membrii familiei tale sa imparta un dormitor, daca este nevoie? Va place sa cititi si crezi ca ar ajuta sa va puteti amenaja o biblioteca, un spatiu dedicat acestei activitati? Planuiesti sa organizezi acolo petreceri cu prietenii de familie? Cate persoane ar trebui sa aiba un loc pentru a se odihni?

3. Amenajarea

Cum ai vrea sa arate casa la munte de vanzare care te-ar determina sa o cumperi? Preferi stilul rustic sau vrei sa ai si acolo acelasi confort pe care il ai acasa? Daca nu vei gasi exact ceea ce iti doresti, esti dispus sa investesti timp si resurse financiare pentru a o reamenaja? Daca da, ce ar insemna transportul materialelor de constructii pana la locatie si cat de usor vei putea gasi muncitori pentru acest proiect?

Sunt intrebari la care ar ajuta sa ai un raspuns inainte de a alege casa la munte de vanzare pe care o vei achizitiona.

4. Utilizarea in scop turistic

Fiind vorba de o casa de vacanta, in majoritatea timpul din an va fi goala pentru ca vei fi prins cu munca si diferite proiecte, de aceea, daca intentionezi sa o si inchiriezi, poate iei in calcul si pensiuni de vanzare la munte.

Atfel, nu doar ca vei avea un loc de refugiu, ci vei avea si o afacere care iti va genera profit si care poate, in timp, iti va permite chiar sa locuiesti permanent mai aproape de natura.

Oferta de case de vacanta de vanzare este foarte diversificata, tocmai de aceea colaborarea cu o agentie imobiliara care sa gaseasca exact ceea ce iti doresti ti-ar putea fi utila.

Despre RE/MAX

In Romania, RE/MAX este cea mai mare retea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare numar de  agenti imobiliari, avand, in prezent, peste 50 de francize si peste 600 de membri, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand national in imobiliare. Planul de extindere la nivel national al RE/MAX Romania vizeaza, pana in 2023, 110 birouri francizate si peste 1.000 de agenti imobiliari.

La nivel mondial, RE/MAX este unul dintre principalii francizori imobiliari, cu peste 140.000 de agenti, care activeaza in peste 100 de tari si teritorii.  In Europa, RE/MAX este prezent in 40 de tari, cu peste 2.000 birouri si 26.000 de agenti, continuand sa se extinda. Compania a fost fondata in 1973 de Dave si Gail Liniger, cu o cultura antreprenoriala inovatoare, oferind agentilor si francizatilor sai flexibilitatea de a-si opera afacerile cu o mare independenta. Pentru mai multe detalii accesati Remax.ro! 

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea