Cumpararea unei locuinte

# alegere casa #cumparare casa #sfaturi cumparare casa

Cum alegi casa perfecta pentru tine si familia ta?

Daca impreuna cu familia ai hotarat sa faceti acest pas si sa achizitionati o casa pentru confortul vostru exista anumite criterii dupa care te poti ghida pentru a face alegerea ideala. In acest articol iti vom oferi cateva sfaturi si recomandari utile pentru a va asigura ca toate nevoile voastre sunt indeplinite.

Cum alegi casa perfecta pentru tine si familia ta?

Programeaza mai multe vizionari

Daca nu aveti ceva specific in minte si va place sa aveti mai multe optiuni din care sa alegeti, programati mai multe vizionari pentru a putea discuta ulterior plusurile si minusurile fiecarei locuinte. De exemplu, proiectul CASA ADNBA ofera facilitati pentru intreaga familie, fiind o casa spatioasa si conceputa dupa standarde si tehnologii moderne. Pentru ca siguranta si confortul vin pe primul loc, orientati-va la case din cartiere rezidentiale care ofera un numar mare de avantaje locatarilor.

Exploreaza vecinatatile

Este important ca zona aleasa sa fie potrivita pentru toti membrii familiei. Verifica daca in apropiere exista scoli si gradinite potrivite pentru micutii vostri. Mai mult decat atat, informeaza-te cu privire la centrele comerciale, saloanele si salile de fitness din apropiere. O spalatorie auto sau o piscina in vecinatate sunt alti factori utili de care sa tii cont atunci cand alegi un anumit cartier.

De asemenea, zona aleasa trebuie sa va faciliteze drumul inspre serviciu tie si partenerei tale, cat si sa fie aproape de toate lucrurile care va pasioneaza cum ar fi, de exemplu, un hipodrom sau un centru de relaxare.

Gandeste-te la viitor

Iti recomandam sa alegi o casa nou construita in detrimentul uneia mai veche, care necesita renovari si, deci, cheltuieli suplimentare sau neasteptate care s-ar putea sa va depaseasca bugetul initial. Casele nou construite beneficiaza de tehnologii moderne si materiale de constructie de inalta calitate, facandu-le astfel mai rezistente in timp.

Designul casei conteaza la fel de mult. Locuintele moderne sunt concepute intr-un stil minimalist, astfel incat sa aveti parte de cat mai mult spatiu si sa nu va simtiti aglomerati in interiorul locuintei. O familie mare inseamna oameni cu diferite nevoi, iar constructiile moderne functioneaza in general pe principiul bucatariilor si sufrageriilor open-space, ceea ce creeaza un sentiment de confort crescut.

Fa o lista cu nevoile voastre

Incepand cu numarul de camere necesare pentru ca toti membrii familiei sa se simta confortabil si continuand cu o mansarda sau un subsol care ar putea fi necesare pentru depozitarea anumitor obiecte, fa o lista cu toate aceste necesitati si verifica daca locuinta la care te-ai gandit poate sa le satisfaca. Este important sa stii dinainte ce va doriti ca familie pentru a putea alege casa perfecta.

Nu in ultimul rand, nu uita ca cel mai important este sa va puteti simti cu adevarat “acasa” atunci cand va mutati in sfarsit intr-o locuinta noua. Gradina este un alt factor important care poate fi decisiv in special daca aveti copii mici care au nevoie de spatiu de joaca si timp de relaxare in natura. Ia in calcul si acest aspect atunci cand urmeaza sa luati aceasta decizie.

Casa perfecta arata diferit pentru fiecare familie in parte. De aceea, este vorba despre o alegere foarte personala care are la baza necesitatile fiecaruia. Alege in functie de acestea, cat si de preferintele in ceea ce priveste designul sau pozitionarea si cu siguranta veti reusi sa ajungeti cu totii la un numitor comun.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea