Cumpararea unei locuinte

#bucuresti #criza #titan #berceni #achizitie locuinte #apartamente cu doua camere

Ce fel de locuinte cumpara romanii pe timp de criza

Romanii care vor sa achizitioneze o locuinta sunt interesati in primul rand de apartamentele cu doua camere, iar bugetul alocat este de 60.000 de euro. Studiul unui portal imobiliar arata si ce preferinte au romanii in materie de zona si ce preturi sunt dispusi sa le plateasca pentru casa visurilor!

Conform studiului, principalul criteriu de care tin cont tinerii care se afla in cautarea unei prime locuinte este pretul. Apoi, cumparatorii sunt atenti la stadiul de finalizare al lucrarilor. Pe ultimul loc se afla criterii precum zona sau suprafata.

Astfel, 87% dintre persoanele aflate in cautarea unei locuinte noi prefera proiectele finalizate, 10% sunt dispuse sa cumpere o locuinta in curs de construire si doar 3% intentioneaza sa cumpere un apartament aflat in stadiul de proiect.

In plus, peste 30% dintre bucuresteni isi doresc sa investeasca in locuinte situate in ansambluri recent ridicate, unde preturile nu difera foarte mult de cele ale apartamentelor vechi.

Ce locuinte cauta romanii?

Studiul mai arata ca mai mult de 40% dintre persoanele care vor sa achizitioneze o locuinta sunt interesate de apartamentele cu doua camere. Pe locul doi in topul cautarilor se afla garsonierele, cu 26 de procente, iar pe locul trei se situeaza apartamentele cu trei camere, cu un procent de 20%. Doar 11% dintre cumpratori sunt atrasi de locuintele cu patru sau mai multe camere.

Cat sunt dispusi romanii sa plateasca pentru o locuinta?

Pentru o garsoniera noua, romanii sunt dispusi sa plateasca aproximativ 30.000 de euro, iar pentru un apartament cu doua camere in jur de 55.000 de euro. Pentru o locuinta de trei camere nu vor sa plateasca mai mult de 70.000 de euro, iar pentru una cu patru sau mai multe camere nu sunt dispusi sa achite mai mult de 100.000 de euro. 

Ce zone din Bucuresti atrag cumparatorii de locuinte

Persoanele interesate de achizitia unei locuinte in Bucuresti prefera zone precum Berceni si Titan. Pe locurile urmatoare se situeaza cartierele Baneasa, Pipera, Colentina, Obor, iar zone precum Militari, Ghencea si Alexandriei se afla pe ultimele locuri in topul preferintelor.


Sursa foto: blocuri-noi-bistrita.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.