Cum sa...

# organizare dormitor # dormitor organizat #dormitor

Vrei sa ai un dormitor organizat? Ce trebuie sa faci

Dormitorul este cea mai importanta incapere din locuinta ta. Este locul unde te simti confortabil, unde te odihnesti, te relaxezi si iti incarci bateriile dupa o saptamana obositoare si stresanta. De aceea, este important ca acesta sa fie bine amenajat si organizat.

Fiecare isi amenajeaza dormitorul in functie de gust si personalitate. Insa, ideea unui dormitor minimalist este la moda si cu siguranta va fi in continuare.

Un pat, doua noptiere, o comoda si un sifonier sau dresing pe tot peretele sunt suficiente pentru a-ti oferi tot ceea ce ai nevoie.

Recomandari pentru alegerea mobilierului din dormitor

Patul

Cand alegi mobila pentru dormitor tebuie sa acorzi atentie maxima patului, pentru ca este piesa de rezistenta a camerei . Stabileste daca iti poti permite, din punct de vedere al spatiului, un pat de mijloc sau trebuie sa lipesti patul de perete si organizeaza camera in functie de acest detaliu.

Orienteaza-te spre un model cat mai functional, cu spatii de depozitare sub saltea, usor accesibile.

O alta optiune pentru un pat comod si practic este modelul cu sertare in partea inferioara. In acest fel sertarele de sub pat au functia comodei si sunt ideale pentru depozitare. (cuverturi, plapumi sau perne).

Noptierele si comoda

Daca nu ai spatiu suficient pentru noptiere, exista varianta rafturilor suspendate sau a unor polite de perete, care sunt mai compacte si te ajuta sa economisesti spatiu.

Noptierele servesc pentru depozitarea celor mai intime obiecte, asezarea unei veioze, a paharului cu apa sau a unei carti. In general acestea poat avea si mici rafturi separate in care poti aseza lenjeria interioara sau alte lucruri personale. Pe langa aceste roluri practice pe care le are, noptiera este singurul obiect de mobilier la care ai acces direct din pat.

Comoda cu sertare

Aceasta reprezinta o solutie excelenta pentru depozitarea si organizarea lenjeriei si a maruntisurilor, dar si de a tine ordonat lucrurile de mici dimensiuni.

Comoda poate fi accesorizata si cu oglinda, unde te poti aranja inainte de a pleca din casa. Astfel, in sertare poti pune haine, lenjerie de pat sau lenjerie intima, iar pe ea pot fi asezate parfumuri, produse cosmetice, casete cu bijuterii sau fotografii cu cei dragi.

Sifonierul

Dulapul este destul de important cand alegi mobila pentru dormitor. Daca ai nevoie de unul, cea mai buna solutie este sa-i aloci un perete intreg. Este recomandat sa optezi pentru un dulapt inalt, care sa acopere un perete intreg, dar mai ingust, cu usi culisante, pentru a castiga spatiu.

Dulapurile sunt cele in care iti pastrezi intreaga garderoba, asa ca este nevoie sa fie suficient de spatios, dar sa faca incaperea sa para mult mai mare. De asemenea, un dressing cu oglinzi dubleaza optic spatiul, il lumineaza si te ajuta sa creezi un design corect pentru dormitorul tau.

Acesta trebuie sa fie bine compartimentat, cu rafturi, sertare si o zona pentru umerase, pentru a putea depozita atat imbracaminte, incaltaminte sau accesorii

De asemenea, dulapurile incastrate in perete sunt o solutie eficienta pentru un dormitor bine organizat incadrat intr-un spatiu mai restrans.

Daca spatiul iti permite poti opta pentru montarea unui dressing de la un capat la celalalt al peretelui pentru uniformitate si eficienta a zonei de depozitare a hainelor. Se pot folosi atat usi mate in culori care se regasesc in amenajarea dormitorului cat si cele cu suprafete lucioase sau chiar cu oglinzi pentru a spori iluzia spatialitatii incaperii.


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea