Cum sa...

#solutii practice #amenajare garaj #garaj

Solutii practice pentru amenajarea garajului

Garajul este spatiul ideal pentru a parca masina in siguranta, insa multi dintre noi il utilizam si ca loc de depozitare pentru multe alte obiecte. Uneltele si sculele necesare pentru diverse activitati, rolele sau bicicletele copiilor ori diverse solutii si aparate utile in gospodarie pot fi stocate cu brio intr-un garaj organizat.

Iata care sunt sfaturile pe care ti le oferim pentru a pastra garajul casei ordonat indiferent de utilizarea pe care i-o atribui!

Imparte garajul pe zone

Daca ai la dispozitie un garaj generos, nu ar strica sa incepi amenajarea sa prin a-l imparti pe zone. De exemplu, poti crea o zona dedicata pastrarii masinii, o zona de depozitare si un banc de lucru. Asigura-te ca aloci suficient spatiu pentru fiecare dintre aceste trei intrebuintari, in asa fel incat sa ai destul loc atunci cand lucrezi la masa, cand vrei sa iti repari masina sau sa depozitezi pentru scurt timp obiectele vechi de mobilier.

Exploateaza inteligent spatiul disponibil

Cel mai simplu mod de a beneficia cat mai eficient de spatiul pe care il ai la dispozitie in garajul tau este sa optezi pentru rafturi suspendate. Acestea sunt accesibile din punct de vedere al costurilor, se monteaza rapid si sunt extrem d utile pentru pastrarea diverselor obiecte din garaj. O alta varianta, la fel de inspirata, este reprezentata de dulapurile metalice pe care le poti prinde in perete. Inauntrul lor poti stoca obiecte care necesita protectie impotriva umezelii sau a prafului, precum si lucruri pe care nu le vrei vizibile sau pe care le folosesti mai rar.

Sistemele cu scripeti sunt si ele indispensabile pentru un garaj organizat. Acestea iti permit atasarea ustensilelor de gradinarit, de exemplu (si, in general, a lucrurilor de dimensiuni mai mari), exploatand spatiul de pe pereti.

Daca obisnuiesti sa faci schimbari de pozitionare a obiectelor din garaj, poti sa alegi dulapuri metalice pe roti. Ele sunt usor de manevrat si le poti avea la indemana cand iti sunt necesare obiectele pe care le pastreaza in interiorul lor.

Mentine curatenia

Curatenia garajului este foarte importanta, in special daca iti doresti o masina impecabila. Asadar, creeaza o rutina din asezarea obiectelor la locul lor, dupa fiecare utilizare. In plus, ocazional, indeparteaza praful si murdaria de pe lucrurile pe care le pastrezi in acest spatiu.

De asemenea, este bine sa scapi de ustensilele pe care nu le mai folosesti sau care s-au deteriorat. O astfel de ”revizie” a garajului ar trebui facuta cu regularitate, pentru a evita supraaglomerarea spatiului.

Zugravirea garajului - atat inauntrul cat si in afara sa -  este o alta etapa esentiala daca iti doresti sa te bucuri de un mediu curat. Pe acest website poti gasi vopsele lavabile de exterior si de interior care te vor ajuta in aceasta misiune.

Ocupa-te de obiectele mici

Intr-un garaj regasim deseori suruburi, piulite, cuie si alte astfel de obiecte de dimensiuni reduse. Ele se pot pierde usor si pot crea chiar risc de accidentari daca nu sunt depozitate corespunzator. Pentru acestea, poti folosi cutii speciale, dulapuri cu setare sau chiar diverse recipiente de plastic, metal sau sticla, de care nu mai ai nevoie in casa (ex: borcane, cutii de cafea etc.).

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/w-bRrLmXODg

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea