Cum sa...

# curatenie ampla #curatenie zilnica #curatenie

Sfaturi grozave pentru a-ti mentine locuinta curata, fara niciun efort

Curatenia in locuinta se poate mentine fara efort atunci cand transformi anumite actiuni intr-o rutina zilnica. Desigur, un robot de curatenie este o optiune mult mai avantajoasa, dar, de unul singur nu poate face minuni. Asa ca, ia in considerare aceste sfaturi testate si verificate in practica pentru a reusi sa ai tot timpul o casa curata.

Cronometreaza-ti timpul dedicat curateniei!

Acest lucru te va ajuta sa iti formezi o anumita rutina pe care sa o urmezi pe fiecare data cu succes. In acest fel iti vei imbunatati timpul de lucru, iti vei stabili anumite trasee de executie (de exemplu, incepi cu o anumita camera, in care executi anumite operatiuni) si iti vei eficientiza munca.

Tot timpul sa ai la dispozitie detergenti, solutii si instrumente pentru curatenie!

Atunci cand ai epuizat stocul de detergenti si alte solutii pentru curatenie vei avea tendinta de a merge sa cumperi altele si de a lasa curatenia pe altadata. Stim cu totii ca o sesiune de shopping deschide apetitul pentru cumparaturi si atunci curatenia va lasata pentru alta zi. Asa ca, asigura-te ca ai tot  timpul rezervele necesare pentru a face curat acum, nu data viitoare.

Configureaza-ti o lista cu ce vrei sa cuprinda operatiunea de curatenie!

Este mai bine sa lucrezi in mod organizat pentru ca in acest fel vei reusi sa bifezi tot ceea ce ti-ai stabilit. Mai mult decat atat, cu fiecare actiune de curatenie pe care o realizezi folosind aceleasi tipare o sa observi ca iti vei dezvolta o rutina care te va ajuta sa faci curat mult mai eficient.

O zi buna incepe cu un minim de curatenie!

De cum te-ai trezit trebuie sa-ti faci patul, sa scoti pernele la aerisit si sa lasi fereastra larg deschisa. Imediat ce ai terminat cu micul dejun spala vasele si tacamurile pentru a nu lasa depunerile sa se intareasca pana cand te vei intoarce de la serviciu. Poti sa-ti programezi masina de spalat vase pentru a le spala sau o poti face manual (putina actiune de dimineata nu are cum sa dauneze!).

Nu lasa pe maine nimic din ce poti sa faci chiar astazi!

Este valabil si pentru curatenie, asa ca atunci cand te intorci de la serviciu sorteaza-ti hainele folosite, programeaza o sesiune de spalat rufe si efectueaza o minima curatenie la nivel de pardoseala (poti da cu aspiratorul si spala pe jos). Tot ceea ce vei face astazi iti va fi de folos maine, in sensul ca vei beneficia de mai mult timp liber.

Curatenia zilnica te scuteste de o operatiune de curatare ampla!

Micile actiuni pe care le intreprinzi zilnic iti sunt folositoare la sfarsit de saptamana, atunci cand faci, de obicei, o curatenie generala. Foloseste diverse scule mici de curatare care iti permit sa ajungi in acele locuri mai putin accesibile. Sterge praful zilnic, nu lasa gunoiul sa se adune, organizeaza cosul pentru rufe murdare, spala cel putin o data pe zi si asigura-te de aerisesti locuinta in fiecare zi.

Atunci cand faci curat in mod organizat, cu siguranta ca aceasta operatiune se va dovedi a fi una eficienta. In plus, rutina zilnica de curatenie te va ajuta sa beneficiezi de mai mult timp liber la sfarsit de saptamana, atunci cand vei efectua doar o minima intretinere a acesteia. Nu uita ca poti sa iti imbunatatesti timpii de lucru si calitatea curateniei daca folosesti instrumente inteligente pentru curatenie!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului