Cum sa...

#spalare prosoape #sfaturi curatenie #prosoape de baie #prosoape

Prosoapele de baie, focar de infectii! Cat de des trebuie spalate

Cele mai multe persoane au tendinta de a spala prosoapele de baie foarte rar, deoarece considera ca acestea sunt curate! Gresit, spun expertii! Contrat acestor credinte, prosoapele sunt adevarate focare de infectii.

In timpul stergerii, desi nu se poate vedea cu ochiul liber, pe prosop raman reziduuri precum celule moarte, gradime corporala etc. Acesteaa, in combinatie cu umezeala prosopului produc mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Expertii in curatenie sustin ca prosoapele de baie trebuie spalate dupa doua-trei zile. In plus, intre utilizari, prosoapele trebuie tinute in locuri aerisite pentru a se usca rapid.

Spalarea corecta a prosoapelor

Este indicat ca prosoapele sa fie spalate cu un detergent dezinfectant. Totodata, expertii recomanda spalarea acestora la temperaturi inalte de 60-80 de grade Celsius.

Nu uita de balsam! Daca iti doresti ca prosoapele tale sa fie pufoase si placute la atingere, dar si parfumate, nu uita sa folosesti balsam de rufe la clatire.

Atentie! Nu spala prosoapele de baie impreuna cu cele de bucatarie sau alaturi de haine! Fiecare dintre acestea au nevoie de un program special de spalare.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea