Cum sa...

#curatenie casa #cada #cabina de dus #sfaturi curatenie

Ponturi grozave pentru a curata cada si cabina de dus fara efort

Cada si cabina de dus se murdaresc foarte usor si uneori chiar daca le cureti frecvent, te poti confrunta cu pete si zone inestetice. Nu este greu sa obtii o cada si o cabina de dus de nota 10! Trebuie doar sa pui in practica mici trucuri de curatat.


Cunoaste-ti cada

Este bine sa cunosti pretentiile cazii tale, deoarece materialul din care este realizata poate fi afectat de produsele pe care le folosesti.

Cada din portelan este cea mai rezistenta si poate fi curatata cu incredere atat cu prafuri abrazive, cat si cu solutii din comert.

Pentru cada din email, este bine sa nu folosesti inalbitori sau alte solutii agresive, deoarece materialul poate capata foarte usor pete.

Cada din acril se intretine foarte usor, deoarece reziduurile se indeparteaza rapid. In cazul ei, ar trebui sa eviti folosirea prafurilor abrazive, deoarece materialul se poate zgaria.


Indeparteaza calcarul si depunerile de sapun cu otet

Daca ai otet in casa, poti considera ca treaba ta este pe jumatate facuta. Otetul curata foarte bine depunerile de sapun de pe cada si cabina de dus, iar pe deasupra inlatura si calcarul. Umple o sticla cu otet si pulverizeaza lichidul pe toata suprafata cazii, dar si pe sticla. Lasa otetul sa actioneze un sfert de ora, apoi, cu o carpa umeda, freaca bine peretii cazii si pe cei ai cabinei de dus. Clateste totul cu apa si gata, totul este curat. Acest procedeu trebuie repetat saptamanal.

Citeste si: Reguli de curatenie pentru o baie impecabila


Scapa de petele galbui cu sare

Cada ta acoperita cu email a inceput sa dobandeasca pete galbui inestetice, care se incapataneaza sa apara mereu, in ciuda solutiilor scumpe pe care le folosesti? De ce nu incerci sa le vii de hac cu sare si terebentina. Amesteca cele doua ingrediente in parti egale si, cu un burete, freaca toata pata. Ai grija sa-ti protejezi mainile cu manusi si sa aerisesti baia in timpul operatiunii, deoarece terebentina are un miros destul de puternic. Clateste bine cada dupa ce o cureti.

Citeste si: 10 trucuri pentru o baie curata-luna


Curata reziduurile cu bicarbonat de sodiu

Tot pentru cada acoperita cu email poti folosi bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Amesteca cele doua ingrediente in parti egale si aplica solutia pe suprafata cazii, insistand acolo unde reziduurile sunt mai rezistente. Lasa bicarbonatul de sodiu sa actioneze o ora, apoi freaca bine cada si clateste-o.

Nu in ultimul rand, daca ai pete de mucegai la imbinarile cazii sau ale cabinei de dus, foloseste un amestec de apa si ulei esential de arbore de ceai, pe care il lasi sa actioneze cateva ore.

Sursa foto:maax.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea