Cum sa...

#parfum haine #haine parfumate #spalare haine #spalare

Pontul saptamanii: Cum pastrezi hainele parfumate mai mult timp

Cu totii ne dorim sa mirosim frumos, astfel ca dincolo de dusul zilnic si deodorantul folosit, avem si un parfum preferat. Unul clasic, pe care il aplicam pe piele, dar si unul pentru haine. Mai exact, un balsam de rufe care face ca lenjeria pe care o purtam sa emane adieri placute.

 

Masina de spalat este unul dintre cele mai importante si mai des utilizate aparate electrocasnice, dar este si un vampir energetic. Spalarea frecventa la temperaturi inalte si sub presiune deterioreaza hainele, ceea ce inseamna costuri suplimentare, dar si o veste proasta pentru mediul inconjurator.

Cu toate acestea, trebuie sa avem mereu hainele curate si frumos parfumate. Cum facem sa le mentinem proaspete mai mult timp?

Cat de des trebuie spalate hainele

Sutiene: Dupa trei-patru purtari.

Blugi: Dupa 4 pana la 5 purtari.

Pantaloni: Dupa 4 sau 5 purtari.

Jachete si blazere: Dupa 5 sau 6 purtari.

Pijamale: Dupa 3 sau 4 purtari.

Fuste: Dupa 4 sau 5 purtari.

Tricouri: Dupa fiecare purtare.

Lenjerie intima: Dupa fiecare purtare.

 

Poarta un tricou sau o vesta pe sub o camasa sau un blazer. Acesta va absorbi transpiratia si va pastra imbracamintea exterioara curata si proaspata. Tricourile pot fi usor curatate chiar si la un ciclu rece de spalare.

 

Sunt haine pe care consideri ca n-ar trebui neaparat spalate, dar parca nici nu-ti vine sa le pui inapoi in sifonier. Ce faci cu ele? Le scoti la aerisit. Cand vei fi in graba te vei bucura mult ca ai facut asta. Mai mult, vor trece si testul mirosului, adica vor ramane parfumate.

O mica pata pe jeansi nu inseamna neaparat ca ii arunci in masina de spalat. Incearca sa rezolvi rapid problema... local. Curata picatura de sos sau de suc ajunsa pe blugi cu un servetel umed, cu o laveta si vei vedea ca pata dispare rapid, fara prea mare efort.

Hainele pe care le porti rar pot sa isi piarda din prospetime. De aceea, e bine sa pui in buzunarele lor servetele parfumate pentru haine sau sa asezi in sifonier un plic desfacut cu bicarbonat de sodiu. Acesta va absorbi umiditatea si inclusiv mirosurile. Mai mult, asigura-te ca hainele pot „respira”. Daca le tii impachetate in saci vor capata un miros urat.

Cum pastrezi hainele parfumate multa vreme

Nu pune articole umede (in special prosoape) in cosul de rufe. Vor prinde rapid miros, care se va transfera si la celelalte haine. Pastreaza separat lucrurile umede si, de preferat, agata-le undeva sa se usuce pana le vine randul sa fie spalate. Ori spala-le cat mai curand posibil, pentru a preveni mucegairea.

Verifica buzunarele! O moneda, un ac de siguranta uitat printr-un buzunar sau o clema de par sau de hartie vor bloca partial evacuarea apei din masina de spalat si vor face ca apa sa miroasa urat, ceea ce inseamna ca atunci cand vei scoate rufele nu vor avea mirosul imbatator de balsam.

Nu supraincarca masina. E adevarat ca vei fi tentata sa pui la spalat o data toate hainele albe care s-au adunat, insa daca acestea stau prea inghesuite in masina nu se vor spala in detaliu si nici nu vor mirosi a proaspat.

Asigura-te ca hainele sunt bine uscate inainte de a le plia si a le aseza pe raft.

Asigura-te ca sertarele masinii de spalat sunt curate. Foloseste tablete pentru dedurizarea apei, daca ai aceasta problema in zona in care locuiesti. O masina curata inseamna haine curate si frumos mirositoare!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare