Cum sa...

#antiperspirant

Petele de antiperspirant, cel mai mare dusman al hainelor? Trucuri eficiente pentru a le salva

Antiperspirantele sunt extrem de utile in zilele toride, insa sunt un adevarat dusman al bluzelor si tricourilor, deoarece pateaza tesaturile astfel incat acestea devin imposibil de curatat. Unde mai pui ca substantele ramase in material retin transpiratia, iar hainele capata rapid un miros cel putin neplacut? Vestea buna e ca te poti bucura din nou de frumusetea hainelor tale cu ajutorul unor trucuri simplu de pus in aplicare.

Zeama de lamaie

Acizii din citrice pot dizolva petele de murdarie de pe haine. Aplica zeama unei lamai direct pe zonele vizate, las-o sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi freaca materialul cu apa calduta. La final, pune tricoul sau bluza in masina de spalat si vei fi uimita de rezultat.

Atentie! Nu aplica acest "tratament" pe haine colorate sau de matase.

Bicarbonatul de sodiu are efect de inalbitor

Amesteca intr-un pahar 4 lingurite de bicarbonat cu doua linguri de apa, iar cu pasta obtinuta freaca zona patata. Lasa sa actioneze 10 minute, apoi clateste tesatura cu apa calda, inainte de a o baga in masina de spalat.

Apa oxigenata actioneaza in profunzime

Amesteca parti egale de apa si peroxid de hidrogen, apoi aplica solutia direct pe pata, unde o lasi sa actioneze circa 20 de minute. La final spala bluza cu apa calda, iar petele de antiperspirant vor fi devenit istorie. Atentie, amestecul are un puternic efect inalbitor, prin urmare aplica-l doar pe haine albe.

Otetul reda prospetimea culorilor

Amesteca trei linguri de otet cu un pahar de apa. Pune pe pata o cantitate considerabila din aceasta solutie si las-o sa patrunda in material. Limpezeste apoi zona cu apa calduta, iar nuanta va deveni mai stralucitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea