Cum sa...

#tantari #repelent #plante anti tantari

Metode naturale pentru a scapa de tantari. Ce plante sa ai neaparat acasa

Poate mai mult ca in orice alta vara, romanii se confrunta cu o adevarata invazie de tantari. In Romania traiesc peste 50 de specii, iar seara, cand afara incepe sa se racoreasca, micii zburatori ies dupa prada. Intepaturile lor pot provoca un disconfort major, pe care probabil l-ai simtit deja pe propria piele, si chiar reactii alergice. 

Scapa de tantari simplu si natural

Daca nu mai stii ce metode sa incerci pentru a scapa de nesuferitii tantari care nu te lasa sa dormi nici in linistea si racoarea casei tale, iti recomandam cateva solutii naturale, la indemana oricui.

Lamaia, un bun repelent pentru tatnari

Pune cateva felii de lamaie la fiert in 250 ml de apa, timp de o ora. Daca ti se pare ca a scazut prea mult, poti sa mai adaugi putina apa. Solutia obtinuta se pulverizeaza prin casa odata ce s-a racit si dupa ce a fost filtrata.

Plantele aromatice

Busuiocul, rozmarinul, pelinul, menta, cimbrul sau mararul vor tine tantarii la distanta. Le poti planta in curte, in jurul casei, sau le poti creste in ghivece, la fereastra, asa ca vei putea aerisi fara teama seara, cand temperaturile de afara sunt mult mai placute decat in timpul zilei.

Frunze de nuc arse

Pune o mana de frunze e nuc intr-un vas de ceramica sau de metal si da-le foc. Plimba-te apoi cu vasul prin camere, pentru ca fumul sa se imprastie, iar concentratia ridicata de iod va alunga nesuferitele insecte.

Florile care alunga tantarii

Lavanda are un miros placut si linistitor, insa tantarii nu o suporta nicicum. O poti pastra ca planta decorativa in casa, chiar si uscata, sau in saculeti pe care sa ii agati prin diferite locuri.

Muscatele sunt nu doar niste flori foarte frumoase, care inveselesc orice locuinta, ci si un excelent repelent pentru tantari. Daca ai muscate in ghiveci la ferestre, enervantii tantari nu vor indrazni sa se apropie de locuinta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare