Cum sa...

#cum sa cureti casa #sfaturi curatenie #curatenie #curatenie casa

Locul din casa pe care uiti mereu sa-l cureti! Ce trebuie sa stii

Ai lustruit podele, ai sters mobila, aia spirat fiecare colt si ai schimbat si lenjeria de pat. Crezi ca ai terminat si ca intreaga casa este curata? Cu siguranta ai uitat un loc!

Casa ta nu va fi niciodata cu adevarat curata daca ventilatoarele din plafon sunt acoperite cu praf. Acesta ar trebui sters cel putin o data la doua saptamani, insa, ideal este sa faci acest lucru o data la doua-trei zile, sau ori de cate ori faci curatenie.

Materiale necesare pentru curatarea unui ventilator de tavan

Vei avea nevoie de o scara, o carpa, un produs de curatare universal sau un degresant de bucatarie, un aspirator, o perna sau un pamatuf de praf cu maner lung.

Cum se curata ventilatorul de tavan

Daca faci aceast lucru in mod regulat, curatarea ventilatorului de tavan poate fi cea mai usoara sarcina posibila.

Iata care sun etapele curatarii ventilatorului de tavan:

 

1. Configureaza scara - Este timpul sa renunti la obiceiul de a te urca pe scaune pentru a ajuge la zonele de sus. O scara pliabila, de dimensiuni mici, se va dovedi extrem de utila pentru nenumarate operatii. In curand vei ajunge la concluzia ca este un obiect obligatoriu pentru mentinerea curateniei in casa. Pentru a avea o suprafata mai mare de actionare si a nu fi nevoie sa cobori de pe scara, poti alinia si un scaun langa scara.

2. Examineaza daunele - Daca ai curatat regulat ventilatorul din tavan, acum treaba va fi usoara. Verifica partea de deasupra paletelor, a becurilor si a globurilor, cautand praf si alte reziduuri. Daca ventilatorul este in bucatarie, este posibil sa ai nevoie de instrumente suplimentare cum ar fi un degresant si un burete.

Curatarea prin metoda aspirarii

Vei avea nevoie de piesa lata din periile aspiratorului, aceea cu peri duri care iti permite sa maturi praful si sa il aspiri, fara a-l risipi. Este posibil sa fie necesar sa treci de mai multe ori peste fiecare paleta. Daca a zburat praf, va trebui sa faci o aspirare rapida a podelelor dupa ce ai terminat.

Metoda de curatare cu perne

Daca nu ai peria adecvata pentru aspirator, sau cauti o metoda mai usoara pentru a curata ventilatorul, poti lua in considerare metoda de curatare cu o perna. Desigur, ai nevoie de o perna cu o husa curata, detasabila, pe care sa o poti spala imediat in masina de spalat. Este suficient sa glisezi tesatura in jurul fiecarei palete, folosind mana pentru a trece perna peste partea superioara si cea in ferioara. Avantajul aceste metode este ca parful ramane captiv in perna, fara a se imprastia in intreaga camera.

Metoda de curatare cu ajutorul unui pamatuf de praf cu maner lung

In cazul in care ai un pamatuf de praf cu maner lung, il poti folosi pentru a curata ventilatorul din tavan. Ideal ar fi sa ai un model adaptabil pe care sa il poti indoi astfel incat sa poti atinge partea superioara a paletelor fara a te mai urca pe scara. Acesta este metoda cea mai buna de curatare, mai ales daca faci regulat acest lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare