Cum sa...

#lenjerie de pat

Cum sa alegi lenjeria de pat perfecta

Calitatea somnului nu depinde doar de modul in care ti-ai petrecut ziua sau de persoana cu care imparti patul in noaptea respectiva. Banalul cearsaf are un rol important in confortul tau de peste noapte, ba chiar si imprimeurile acestuia iti pot crea senzatia de relaxare. Iata ce ai de facut pentru a-ti asigura un somn odihnitor.

Bumbac si tricot

Bumbacul ramane cel mai folosit material in producerea lenjeriilor de pat. Moale, rezistent si cu o aerisire buna, bumbacul iti va crea senzatia de intimitate in momentul in care va deveni accesoriul indispensabil pentru un somn bun.

La fel de confortabil se va dovedi si tricotul. Senzatia ca dormi intr-un tricou confortabil se va pastra in momentul in care vei folosi asternuturi din tricot.

Lenjerie anticanicula

Pentru noptile caniculare din mijlocul verii, patul din dormitorul tau va avea nevoie de o lenjerie care sa accentueze senzatia de racoare. Materialele lucioase din fibre de poliester pot asigura o astfel de senzatie.

Satinul este de asemenea o optiune, dar iti va scoate mai multi bani din buzunar. Cu toate acestea, investitia merita toti banii pentru impresia de lux pe care o ofera. De asemenea, acesta poate fi folosit cu succes la pregatirea unor seri romantice in dormitor.

Culori odihnitoare sau culori romantice?

Albul ramane preferat de multe persoane pentru nota de curatenie si confortul pe care le ofera. Pentru noptile romantice poti opta pentru tonuri puternice de mov sau portocaliu.

Lenjeriile de pat pot fi utilizate in diverse momente  si situatii in functie de materialul din care sunt fabricate, dar si de imprimeul si culoarea acestora.

Astfel alege imprimeuri potrivite pentru lenjeria de pat a copiilor, pastreaza cateva culori neutre pentru lenjeria inmanata oaspetilor si asigura-te ca ai mai multe seturi diferite pentru dormitorul tau.

Chiar si modelele cu imprimeuri "copilaresti" preum: ursuleti, catelusi, delfini sau ratuste, pot fi folosite in dormitorul tau. Din cand in cand, nu strica sa te intorci in timp pentru un somn odihnitor si relaxant ca in vremea copilariei.

Sursa foto: thefabweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare