Cum sa...

#diy #halloween #decoratiuni halloween #lampa Halloween #lampa infricosatoare

Lampa infricosatoare de Halloween: 4 pasi sa o realizezi acasa!

De cand sarbatoarea de Halloween a prins o popularitate notabila in tara noastra, avem un pretext in plus sa ne punem creativitatea la lucru si sa decoram locuinta proprie in tematica specifica. O lampa infricosatoare de Halloween, de pilda, poate fi un detaliu amuzant si inedit, care sa te introduca in spiritul sarbatorii.

Nu trebuie sa fii cea mai indemanatica sau creativa persoana pentru a-ti transforma o lampa obisnuita intr-o decoratiune excelenta de Halloween. Pasii de mai jos sunt usor de urmat chiar si de copiii de scoala primara si presupun folosirea de materiale accesibile si simplu de manevrat.

In plus, lampa ta poate reveni extrem de simplu la forma ei originala, prin simpla dezlipire a modelelor pe care le aplici cu banda adeziva.


1. Pregatirea materialelor necesare

Pentru a realiza acasa o lampa infricosatoare de Halloween, ai nevoie de hartie glase neagra, doua modele "sablon" cu un chip macabru (le poti descarca de pe internet), 4-6 agrafe de hartie, un cutter, o suprafata tare pe care sa tai, foarfeca si banda dublu adeziva.

Mai ai nevoie de corpul unei lampi obisnuite si de un abajur simplu, din hartie sau material textil, care sa aiba nuanta specifica sarbatorii (galben sau portocaliu).


2. Pregatirea sablonului

Incepe prin a aseza unul dintre cele doua modele de chip infricosator pe spatele plansei de hartie neagra glase, apoi fixeaza-l cu agrafe de birou.


3. Decuparea sablonului

Acum foloseste cutterul pentru a decupa trasaturile chipului infricosator, incepand cu cele mai mici forme si terminand cu cele mari (poti utiliza foarfeca pentru acestea din urma). Asaza apoi partile decupate pe cel de-al doilea model, astfel incat sa stii exact in ce loc trebuie sa fie lipite bucatile decupate.


4. Lipirea trasaturilor chipului

Pune cate o fasie de banda dublu adeziva pe spatele fiecarei bucati decupate. Asaza modelul chipului nedecupat pe partea exterioara a abajurului (acolo unde vrei sa pozitionezi chipul infricosator) si prinde-l temporar cu agrafe sau scotch.

Aprinde becul si lipeste pe interior bucatile decupate (sprancenele, ochii, gura, ridurile etc.), orientandu-te dupa modelul lipit in fata. Dezlipeste sablonul frontal si admira chipul sobru si amuzant care te introduce rapid in spiritul Halloweenului.



Sursa foto: ehowcdn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea