Cum sa...

#lamaie dezinfectant natural #dezinfectant natural #lamaie #curatenie casa

Lamaia, dezinfectantul natural pentru casa ta

Lamaia are numeroase beneficii pentru sanatate, insa este utila si in curatenia casei. Aceasta, impreuna cu sarea formaza un dezinfectant natural, cu o aroma placuta.

 

Tot ce trebuie sa faci este sa tai o lamaie in jumatate, apoi fiecare jumatate sa o tai in patru bucati egale, avand insa grija ca aceasta sa ramana unita la capat.

Presara apoi sare peste pulpa lamaii si pune lamaie pe blatul de bucatarie. Poti folosi aceasta tehnica pentru a parfuma bucataria si pentru a scapa de mirosul neplacut. Poti folosi aceeasi tehnica pentru a scapa de mirosul neplacut din frigider. In plus, are rolul de a distruge bacteriile nocive sin mediul in care se afla.

Foloseste lamaia pe post de dezinfectant

Pentru a folosi lamaia ca dezinfectant, tai-o in jumatate si presara sare peste aceasta. Cu lamaia cu sare freaca foarte bine suprafetele pe care doresti sa le cureti, precum blatul de bucatarie, masa, tocatorul sau instrumentele de gatit.

Pentru vasele fine, care care nu poti folosi solutii abrazive (cum este sarea) stoarce doua lamai si adauga seaza intr-o sticla cu pulverizator. Adauga peste aceasta cateva picaturi de detergent lichid si o lingurita de sare fina. Amesteca totul pana cand sarea se topeste. Pulverizeaza solutia pe suprafetele din bucatarie si sterge apoi cu o laveta din microfibra. Vei elimina bacteriile, virusii, dar si mirosurile neplacute.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea