Cum sa...

# oja parchet # plastilina parchet # guma parchet # curatare parchet #parchet laminat #parchet

Guma de mestecat sau oja pe parchetul laminat? Iata cum le cureti rapid

Parchetul da un aspect elegant oricarei locuintei. In functie de materialul din care este realizat, parchetul are nevoie de o ingrijire speciala. Acesta se sterge cu o carpa uscata si moale, apoi curatat cu solutii adecvate.

Parchetul nu se curata niciodata cu apa si detergent, ci cu solutii speciale, alese in functie de finisaj. Parchetul lacuit cu solutii pe baza de apa nu se curata cu produse pe baza de petrol, iar cel cu ceara nu trebuie spalat cu apa si solutii uleioase.

Parchetul din lemn masiv lacuit nu are nevoie de ceara si niciun alt produs de curatat pe baza de ulei. Parchetul laminat, cel mai usor de intretinut, se curata cu otet alb, alcool sanitar si apa in parti egale.

Petele dificile

In cazul in care pe parchet a ajuns guma de mestecat, plastilina, oja sau ceara pune un cub de gheata pe ele si lasa-l sa actioneze 20 de minute. Astfel, aceste produse se vor dezlipi usor si pot fi curatate cu o carpa uscata.

Pulverizeaza apoi zona cu un detergent special pentru lemn si vei scapa de pete. Petele albicioase de apa se curata cu o solutie pe baza de alcool pana când dispar, iar zona se lustruieste cu o solutie de curatare speciala pentru parchet.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea