Cum sa...

# ghid util aparat de sudura # ghid util #aparat de sudura

Ghid Util: Cum sa alegi un aparat de sudura

In magazinele de specialitate exista o varietate de aparate de sudura din care cei interesati pot alege. Aparatele de sudura sunt folosite atat in aplicatii domestice, ca hobby, de catre cei carora le place sa faca anumite obiecte de decor, dar in special de catre sudorii profesionisti. De asemenea, aparatele de sudura se folosesc si in aplicatii industriale.

Pentru ca nu toate aparatele sunt la fel, unele fiind potrivite pentru un anumit tip de aplicatii, in timp ce altele se folosesc in cu totul alte scopuri, este important sa se cunoasca cele mai importante criterii de alegere a unui aparat de sudura. De asemenea, un ghid de alegere a aparatului de sudura este extrem de util pentru cei care sunt incepatori in domeniu si care trebuie sa se documenteze temeinic inainte de a investi intr-un asemenea aparat.

Iata care sunt cele mai importante 3 criterii de care trebuie tinut cont cand se alege aparatul de sudura!

1. Acorda aparatului de sudura bugetul maxim pe care ti-l permiti

Primul aspect de luat in considerare atunci cand vine vorba despre orice fel de achizitie este bugetul. Asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, un produs cu un pret prea bun sa fie adevarat va dezamagi utilizatorul intr-un timp scurt. De aceea, este important sa se investeasca intr-un aparat de sudura de calitate, atat cat permite bugetul maxim.

2. Puterea aparatului de sudura este un aspect important

Trebuie sa se ia in considerare locul in care se va utiliza aparatul de sudura si sursa de curent disponibila in locul respectiv. In cazul in care este vorba despre uz domestic si o retea de 240V, vor exista limitari in privinta alegerii aparatului de sudura. De exemplu, invertoarele de sudura cu 250 de amperi pot necesita o sursa de electricitate trifazata, asa cum sunt cele industriale. Pentru ca aparatele de sudura cu amperaj mai mare sunt mult mai eficiente, se poate lua in considerare instalarea unei surse de curent compatibile chiar acasa.

3. Producatorul si tara de origine – aspecte de luat in considerare

Printre cele mai bune companii producatoare de aparate de sudura se numara Miller Electric din SUA. Alti producatori de top sunt Kemppi, Lincoln Electric, Esab, Telwin, Eurarc sau Superplasma.

Multe persoane prefera sa evite aparatele de sudura facute in China, insa in loc sa fie scoase complet din calcul, aparatele de sudura „made in China” ar trebui luate in considerare. De ce? Producatorii chinezi sunt capabili sa produca aparate de sudura de buna calitate la preturi accesibile, asa cum sunt cele marca Proweld China.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului