Cum sa...

# flori presate #decoratiuni #tablouri #handmade #diy

DIY. Invata sa faci tablouri cu flori presate

Florile dau o vibratie aparte oricarei incaperi, fie ca sunt in ghivece, fie ca sunt in vaze, iar daca ai casa la curte cu siguranta stii ce stare iti ofera o plimbare printre straturile cu flori colorate si parfumate. Dar ce ai zice daca ti-am propune sa le transformi in obiecte de arta?

Ca sa faci tablouri cu flori nu trebuie sa ai neaparat talent la pictura. Ai nevoie doar de putina rabdare si de putina indemanare, de cateva coli de hartie de desen sau de panza si de rame sau de carton.

Trucuri utile pentru presarea florilor

• Culege florile cand sunt uscate, pentru a nu risca sa mucegaiasca

• Evita florile cu inflorescente mari si umede, cum sunt trandafirii. Opteaza pentru nemtisor, panselute, narcise, margarete, irisi, albastrele, frunze, ierburi sau chiar alge marine.

• Preseaza florile la scurt timp dupa ce le-ai cules sau, in orice caz, inainte de ofilire

• Pastreaza florile in apa inainte de a le presa, pentru ca petalele sa ramana bine hidratate

• Aseaza florile intre doua bucati de hartie absorbanta sau intre doua servetele, apoi prinzi totul intre doua foi de carton si apoi plaseaza-le intr-o presa sau baga-le intr-o carte grea; folosirea hartiei absorbante si a cartonului este importanta cand presezi florile in carti, pentru a evita patarea paginilor.

• Florile plate este bine sa fie presate cu fata in jos, deschise, pentru a-si pastra forma si aspectul; daca presezi florile din lateral, asigura-te ca petalele nu se suprapun prea mult.

• Cand presezi flori intr-o carte, pune-o sub alte carti grele, pentru rezultate si mai bune.

• Asteapta 2-3 saptamani! Rabdarea iti va fi rasplatita. Daca vei umbla la ele prea devreme, chiar daca arata minunat, risti sa devina maronii. Foloseste penseta pentru a misca florile foarte delicate.

Cum montezi tablouri cu flori presate

Pentru a realiza tablouri cu flori le poti fixa cu lipici pe hartie de desen, pe o coala lipita pe un carton sau chiar pe o panza.

Poti picta suportul de fond, daca nu doresti sa il lasi alb.

O alta idee este sa lipesti florile presate pe un geam transparent sau vopsit.

Tablourile cu flori presate sunt perfecte pentru a-ti decora locuinta sau locul preferat din casa. De asemenea, poti face un cadou foarte personal unei persoane dragi, care astfel isi va aminti mereu de tine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare