Cum sa...

#depozitare folie alimentara #folie #folie alimentara #cum sa

De ce nu trebuie sa depozitezi folia alimentara intr-un sertar

Folia alimentara este utila in bucatarie pentru a depozita resturile alimentare. Din pacate, folia de plastic, recomandata pentru a sigila alimentele, uneori este dificil de utilizat. Faptul ce se lipeste de orice, numai de marginile vasului cu alimente nu, iti poate da mari batai de cap. Acest lucru este conditionat de modul in care este depozitata, si prea putin de tipul sau calitatea ei. Iata de ce nu trebuie sa depozitezi niciodata folia alimentara intr-un sertar, dar si care este cea mai buna modalitate de depozitare a acesteia.

Depozitarea corecta a foliei alimentare

Cei mai multi dintre noi depozitam folia de plastic intr-un sertar sau un dulap de bucatarie langa folia de aluminiu si hartia de copt. Specialistii recomanda insa ceva diferit si anume depozitarea ei in congelator. Aerul rece din congelator face ca folia de plastic sa devina mai usor de manevrat. Prin inghetare, structura ei moleculara se schimba, iar suprafata isi slabeste legaturile chimice.

Ce se intampla cand depozitezi folia de plastic in congelator

Invelisul din plastic este format din clorura de poliviniliden (PVC) sau polietilena, materiale care, atunci cand este taiat subtire precum folia alimentara, tind sa se incarce electrostatic si sa se lipeasca de orice. In plus, numeroase marci producatoare de folie alimentara adauga adeziv pentru cresterea aderentei acesteia.

Prin introducerea in congelator, datorita temperaturilor scazute, se diminueaza atat efectul de atractie statica, cat si cel al adezivului, folia alimentara devenind mult mai usor de utilizat. Frigul elimina o parte din electricitatea statica, ceea ce contribuie la prevenirea lipirii foliei alimentare care devine mult mai usor de utilizat.

Cat timp trebuie tinuta folia alimentara in congelator

Trucul cu tinerea foliei alimentare in congelator, inainte de utilizare, este cunoscut printre bucatari si gospodinele cu experienta. Ei stiu ca acest secret ajuta la utilizarea mai facila a foliei alimentare, fiind suficiente 10 - 15 minute de depozitare la rece. Dupa ce va fi scoasa din congelator, folia alimentara isi recapata etanseitatea in aprozimativ un minut, fiind usor de manipulat si de utilizat pentru sigilarea alimentelor.

Folia alimentara poate preveni uscarea alimentelor congelate

Introducerea foliei alimentare in congelator este sigura, temperaturile scazute neafectand structura ei chimica. Mai mult, pentru prevenirea efectului de uscare in congelator a alimentelor, cumparate sau preparate in casa, este recomandata infasurarea lor in folie alimentara, in doua sau chiar trei straturi. Plasticul de pe alimentele cumparate de la magazin este prea subtire si nu protejeaza suficient de bine produsele.

Sigileaza corespunzator recipientele si alimentele

Pentru ca ai aflat care este secretul pentru a utiliza usor folia aliemntara, nu iti va mai fi greu sa sigilezi cat mai bine alimentele si resturile ramase de la o masa. Nu uita ca acestea pot fi contaminate rapid de bacterii, iar depozitarea necorespunzatoare poate genera toxiinfectii alimentare.

Pentru a nu risipi folia alimentara, foloseste partile laterale ale cutiei in care este depozitata pentru taiere si portioneaz-o corespunzator pentru a acoperi complet marginile vaselor de depozitare sau alimentele. Pentru o protectie mai buna, nu uita sa aplici cel putin doua straturi de folie alimentara.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion:  Identificarea cainilor cu stapan implica riscuri pentru animale?

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.