Cum sa...

#curatenie de toamna #toamna #curatenie

Curatenia de toamna! Sfaturi practice pentru pregatirea locuintei

O locuinta curata si adaptata fiecarui sezon ofera un plus de confort si energie, facandu-ne viata mai frumoasa fiecaruia dintre noi. Deoarece toamna nu este un sezon incarcat cu prea multa enegie, curatenia in acest anotimp trebuie sa aduca cat mai multa prospetime si confort si sa reduca din atmosfera monotona.

 

Este timpul sa inlaturam hainele si obiectele care nu mai sunt utile in acest anotimp si sa le aranjam in cutii spre a le depozita. Hainele de vara, oricat de bine ne-au servit, acum trebuie sa faca loc celor adaptate noului sezon. Trebuie sa readucem in decor umbrela si cizmele de cauciuc pentru zilele ploioase ce ar putea sa apara. Podeaua, daca nu este dotata cu un sistem de incalzire, trebuie acoperita cu un covor pentru a va proteja de raceala. Trebuiesc scoase paturile mai groase de care sa va folositi la nevoie.

Scapa de atmosfera anosta indusa de vreme facand unele schimbari prin locuinta. Incepe prin a adauga niste perne noi, o noua husa pentru canapea sau fotolii. Foloseste-ti imaginatia si fa schimbari care iti vor modifica starea de spirit intr-una cat mai buna.

Un alt aspect foarte important este nivelul de lumina din locuinta. Aceasta ne influenteaza in mod direct starea de spirit. Daca pe timpul verii am incercat sa reducem din cantitatea de lumina folosind diverse tipuri de draperii, acum scopul este sa marim nivelul de lumina, in special in zilele mai putin insorite.

Acum este indicat sa curatati ferestrele. Pentru aceasta operatiune, foloseste o solutie de alcool si glicerina in proportii egale.

Curatenia de toamna trebuie sa se reflecte si in prospetimea aerului din locuinta. Veti remarca o imbunatatire semnificativa in urma curatarii perdelelor, a huselor de pe canapele si fotolii si a covorului. Nu uitati sa aerisiti in fiecare zi. Suplimentar, puteti incerca si solutii de aromaterapie pe baza de lavanda sau alte uleiuri esentiale pentru un plus de prospetime.

Tot in acest sezon, se pune accentul pe folosirea bucatariei si a anexelor pentru depozitarea preparatelor de toamna - zacusca, muraturi, dulceturi s.a. Acorda o atentie deosebita si acestor spatii facand ordine si curatenia necesara. Iti va fi mai usor cand vei incepe prepararea noilor bunatati si la folosirea bucatariei in general.

Daca locuiesti la casa, este foarte important sa verifici cosul de fum al sobei. Verifica jgheaburile si burlanele de scurgere a apei pluviale, inchiderea perfecta a ferestrelor si functionarea gurilor de aerisire. Trebuie sa ne asiguram ca sistemele de incalzire sunt functionale si pregatite pentru zilele si noptile reci.

Nu ezitati sa apelati la o firma de curatenie pentru a va ajuta. Alegeti o firma profesionala, care ofera servicii de curatenie generala pentru locuinte. Teamwork Services este una dintre acestea si asigura atat servicii de curatenie de ordin casnic, cat si pentru sectorul de business, reprezentat de companiile din Bucuresti.

Toamna va fi mult mai frumoasa daca tineti cont de aceste sfaturi. Desi sunt multe lucruri de facut, daca sunt facute din timp, toate acestea vor spori confortul locuintei tale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului