Cum sa...

#scapa de lucrurile inutile #lucruri inutile #curatenie de toamna

Curatenia de toamna: cum sa scapi de lucrurile inutile din casa

Suntem cu totii oameni, asa ca ne atasam usor de lucruri sau obiecte care ne aduc aminte de emotii traite, persoane iubite si asta este, pana la un punct, de inteles. Dar dezordinea nu este niciodata un lucru pozitiv, esti de acord? Suntem generatia care si-a vazut parintii si bunicii strangand lucruri inutile de-a lungul vietii, mobila din casa fiind neincapatoare si adapostind cutii peste cutii, pline cu lucruri care nu au niciun folos.

 

Esti genul de persoana care pastreaza un tricou vechi si gaurit in dulap doar pentru ca iti aduce aminte de prima intalnire cu partenerul? Stii ca dressingul tau este deja neincapator, dar pur si simplu nu poti sa arunci hainele inutile care te incomodeaza? Nu este bine sa traiesti in trecut. Admira prezentul si bucura-te de clipa actuala. Chiar daca unele lucruri iti aduc aminte de etape importante din viata ta, atasamentele iti ingreuneaza existenta. Fa loc noului sa apara in calea ta si lucruri magice o sa ti se intample.

Sorteaza si iar sorteaza

Cum toamna si-a intrat foarte bine in rol, este deja momentul sa iti depozitezi hainele de vara din dulap si sa le inlocuiesti cu cele pentru sezonul rece. Nu este o activitate prea placuta si poate ca ai tendinta sa amani procesul cat poti de mult, dar fa-ti curaj si weekendul acesta rezerva-ti o zi intreaga pentru sortarea si aranjarea hainelor din dressing. Incepe sa prioritizezi hainele de vara care vor ajunge in saci speciali pentru depozitare. Toate lucrurile pe care nu mai folosesti, sunt vechi, decolorate sau ti-au ramas mici trebuie aruncate sau, si mai bine, donate. La fel trebuie sa faci si cu hainele de iarna. Fa curatenie in dormitor cu ajutorul unui aspirator vertical, apoi sorteaza-ti garderoba de iarna. Ideal este să speli hainele pentru a-si recapata prospetimea si sa le calci inainte de a le ordona in dressing.

Alimenteaza-ti un nou sistem de gandire

Chiar daca ti-e greu si esti obosita dupa o lunga zi de munca, incearca sa te ocupi de haosul din casa imediat ce ajungi din oras. Scapa de inutilele pungi din plastic (atat de toxice mediului) pe care le tot aduni de la supermarket, de gentile vechi si roase in colturi pe care nu le mai folosesti, de cadourile care nu ti-au placut sau de bateriile uzate.

Doneaza gramada de lucruri nefolositoare care se strange lunar, fie unor persoane care le gasesc utilitatea, fie magazinelor tip second-hand.

De fiecare data cand cumperi un obiect nou, renunta la unul vechi. Bineinteles, chiar nu este cazul sa te privezi de lucruri simpatice care te fac sa zambesti si te incarca pozitiv, dar asigura-te ca nu le transformi peste noapte intr-un maldar prafuit.

Era digitala la degetul tau mic

Arunca toate chitantele vechi de ani de zile de care nu mai ai nevoie sau articolele vestimentare pe care ai uitat sa le returnezi. Scaneaza restul bonurilor si facturile neimportante, poate chiar unele documente financiare, si depoziteaza-le in Cloud. Nu-ti mai rataci contractul de la casa sau certificatul de nastere prin sertarele din living sau dormitor. Cumpara-ti un dosar sau o mapa si repartizeaza-le in functie de importanta si subiect.

Atasamentele sunt toxice

Tine minte ca amintirile nu constau in lucruri materiale, ci in taria sentimentelor pe care le nutresti in suflet. Totul este in mintea ta. E greu sa te desparti de cestile din portelan ale strabunicilor, dar asta nu inseamna ca ii ranesti intr-un fel sau uiti de ei. Gandeste-te ca s-ar supara sa stie ca te agati de lucruri materiale pentru a le pastra vie amintirea. Renunta la atasamente si vei descoperi cat de frumoasa poate sa fie viata.

Incepe chiar azi sa strangi din obiectele inutile pe care le gasesti in sertarele din dormitor. Pasii mici fac diferenta, asa ca promite-ti ca nu vei mai aduna obiecte materiale total nefolositoare si aminteste-ti ca adevaratele amintiri se simt in inima si in suflet. Pe acelea trebuie sa le pastrezi o viata intreaga!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea