Cum sa...

#curatenie paste #curatenie rapida #curatenie #paste

Curatenia de Paste, pe ultima suta de metri

A mai ramas putin timp pana la Paste. Daca nu ai apucat inca sa faci curatenie generala, nu trebuie sa te impacientezi. Poti face curatenie in doar cateva ore, daca tii cont de cateva reguli esentiale.

 

1. Renunta la a face 10 lucruri odata

Daca vrei sa termini rapid curatenia si sa ai casa luna de Paste, atunci trebuie sa renunti la multitasking. Asadar stinge televizorul, inchide internetul si elimina orice sursa iti distrage atentia. Poti da drumu la o muzica buna, care sa te anime.

2. Fa ordine

Incepe prin a face ordine in casa. Pune toate obiectele la locul lor si arunca toate lucrurile inutile (hartii, ziare vechi, reviste, ambalaje etc.). Deschide larg geamurile pentru a lasa aerul curat sa patrunda in casa (mai ales ca s-a incalzit afara).

3. Aspira intreaga locuinta

Urmatorul pas este sa aspiri foarte bine intreaga incapere, inclusiv peretii. Insista in special in colturi, locuri in care, de multe ori isi fac apariatia paienjenii. Continua apoi cu podeaua, fotoliile, canapeaua si/sau salteaua de pat. Aspira inclusiv locurile pe care, de cele mai multe ori le eviti, precum: locul de sub fotoliu sau canapea si cartile din biblioteca.

4. Spala geamurile

Urmatorul pas pe care trebuie sa faci este sa speli geamurile. Spala intai tamplaria cu ajutorul unei lavete inmuiata in apa calduta in care adaugi putin spirt. Daca ai geamuri exterioare, care s-au murdarit foarte rau, sterge mai intai sticla cu o carpa de bumbac inmuiata in putina apa. La final sterge geamurile cu lavete din bumbac, folosind substante speciale din comert, sau preparate in casa.

5. Sterge praful

Urmatorul pas este stergerea prafului. Poti folosi servetele umede din comert, speciale pentru mobilier. Acestea curata praful foarte bine si iti lasa mobila perfect curata. In ceea ce priveste obiectele decorative, sterge-le usor de praf si asaza-le la locul lor.

6. Spala podeaua

La final spala podeaua foarte bine cu ajutorul unui mop curat si al unei solutii speciale pentru tipul de podea pe care il ai. Daca este necesar poti repeta operatiunea, dupa ce podeaua se usuca, pentru a elimina orice urma de praf.

7. Decoreaza casa pentru Paste

La final, scoate decoratiunile specifice Pastelui din cutii si decoreaza-ti casa in spirit de sarbatoare.

Sursa foto: gurtgreatdesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare