Cum sa...

#curatenie generala #curatenie #sfaturi curatenie #sfaturi curatenie casa

Cum te ocupi de o curatenie generala de efect

Sezonul cald marcheaza o serie de noi inceputuri, printre care se poate regasi si renovarea locuintei. Odata cu aceasta este recomandat sa faci si o curatenie generala, care sa improspateze atmosfera din casa ta si sa te ajute sa depasesti perioada incerta marcata de pandemia de Covid-19. Daca ai amanat-o, niciodata nu este prea tarziu, mai ales cand vremea se transforma radical si zilele sunt din ce in ce mai frumoase. Pune-ti la dispozitie cateva zile sau un weekend in care sa te ocupi de curatenia generala cu ajutorul intregii familii. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci totul mai rapid si cu efect:

Incepe cu categoriile de mobilier si textile

Daca incepi curatenia cu fiecare camera in parte, s-ar putea ca aceasta sa dureze prea mult sau sa abandonezi pe parcurs din diferite motive. Cea mai potrivita abordare este sa alegi cate o categorie in parte, indiferent de incapere. De exemplu, te poti concentra pentru inceput pe toate geamurile din casa ta. Curatarea acestora nu ar trebui sa dureze foarte mult, iar pana la finalul curateniei generale este posibil chiar sa poti instala perdelele proaspat spalate. Foloseste un aparat de calcat vertical pentru a netezi perdelele din casa ta si pentru a-ti face munca mai ușoară. Intr-un apartament cu mai multe camere sau intr-o casa cu tavan inalt este complicat sa te ocupi de perdelele si draperiile de la geamuri daca vrei ca acestea sa arate cat mai bine. Concentreaza-te si pe mobilierul textil din casa si improspateaza cu ajutorul unui aparat de calcat vertical canapelele si fotoliile din casa. Mai apoi poti trece la curatarea mobilierului din lemn si la lustruirea acestuia. O astfel de abordare te va ajuta sa termini treaba mai repede, dar si sa te concentrezi pe detaliile din toate camerele.

Curata in profunzime

Scopul curateniei generale nu este doar de a face ordine intre lucrurile din casa ta, dar si de a curata suprafetele si mobilierul in profunzime. Cu siguranta ai sertare si dulapuri in bucatarie de care nu te-ai ocupat de foarte mult timp sau lucruri la care trebuie sa renunti pentru a face loc celor noi. Este important sa te pregatesti pentru o curatenie in profunzime in locuri precum frigiderul, in jurul electrocasnicelor mari si mici, dar si in sertarele in care depozitezi tacamuri si vesela. Chiar daca nu poti observa murdaria cu ochiul liber, dezinfectarea suprafetelor este esentiala pentru o casa igienizata si sigura. Exista o traditie in fiecare familie, din generatie in generatie, in jurul curateniei generale din fiecare an, asa ca aplica si sfaturile primite de la parinti si bunici de-a lungul timpului.

Asigura-te ca ai toate solutiile si ustensilele necesare

Inainte de a te apuca de curatenia generala este necesar sa faci cumparaturi pentru a te aproviziona cu cele mai bune solutii de curatat suprafete, materiale, mobilier si textile, dar si accesorii precum perii, lavete etc. Cand pleci la cumparaturi, stabileste planul pentru intreaga casa si de ce lucruri vei avea nevoie pentru a curata eficient fiecare coltisor din locuinta ta. In functie de preferintele tale, poti alege solutii bio, care nu contin chimicale, iar o astfel de alegere este potrivita mai ales daca ai copii mici si animale de companie. Curatenia generala inseamna folosirea unei cantitati mari de produse, care pot afecta copiii si animalele de companie daca intra in contact direct cu solutiile chimice.

Curatenia generala este necesara pentru o casa curata, dezinfectata si pregatita pentru un sezon nou. De asemenea, aceasta va schimba atmosfera din intreaga locuinta si te va ajuta sa faci mici renovari sau modificari in decor, pe care le-ai asteptat de mult timp.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea