Cum sa...

# scoatere pete haine #eliminare pete #pete haine #pete

Cum scoti cele mai dificile pete de pe haine? Trucuri pentru cele mai dificile situatii

Recunoaste, nu trece anul fara sa nu ai de-a face cu pete dificile, pe care crezi ca nu le mai poti indeparta... Probabil ai si luat in considerare sa arunci hainele acelea. De departe, printre petele cel mai greu de scos sunt cele de ulei, de rugina, de transpiratie sau de „santier”. Daca iti vom dezvalui cum reusesti sa scapi de ele, restul petelor vor fi floare la ureche pentru tine!

Cum fiecare pata este cauzata de varii factori, este clar ca trebuie tratata diferit, pentru a o putea indeparta eficient.

Pete de rugina

Unele dintre cele mai dificile pete de pe haine sunt cele de rugina. Cine a avut de-a face cu asa ceva, stie cat de usor e sa te alegi cu o durere de cap incercand sa le elimini. Exista diverse solutii facute in casa, recomandate pentru eliminarea acestor pete - fie cu sare, fie cu lamaie. Din pacate, riscul implicit este sa fie mult prea abrazive si sa strice iremediabil tesatura.

La astfel de pete incapatanate ai nevoie de solutii profesioniste si puternice, dar care sa protejeze si materialul. O varianta foarte simplu de folosit si imbunatatita cu enzime este Solutia de scos pete Asevi. Unul dintre majorele avantaje este ca functioneaza pe orice culoare - de la albe la cele mai colorate. Petele de rugina (si nu numai) vor fi istorie iar tu te vei indragosti de acest produs.

Pete de ulei sau vaselina

Daca te-ai confruntat vreodata cu pete de substante uleioase, ai observat ca, si dupa ce le-ai spalat, raman urme. Din fericire, exista un truc simplu prin care sa combatem acest lucru si te asiguram ca il ai deja in casa (daca nu ai chiar Solutia de scos pete de mai sus). Este vorba despre nimeni altul decat detergentul de vase. Cel menit sa elimine eficient grasimea de pe vase este si aliatul tau pentru petele de ulei. Cum functioneaza? Simplu. Aplici detergent de vase pe pata, nu o cantitate mare, doar cat sa acopere pata. Ulterior, freci usor cu o periuta de dinti sau un alt instrument pentru ca detergentul de vase sa patrunda in tesatura.

Mai departe, speli haina respectiva manual sau la masina automata. Ideal ar fi sa folosesti un detergent lichid pentru ca se stie ca patrunde mai usor in fibrele tesaturii. Max Eficacia un astfel de produs, cunoscut pentru puterea sa de curatare care nu afecteaza culorile. De indata ce rufele se vor usca, nu va mai fi nicio urma de pata uleioasa!

Pete de transpiratie

De cele mai multe ori, petele de transpiratie apar in momentul in care ingredientele din antiperspirant se amesteca cu sarurile din corpul nostru. Majoritatea deodorantelor contin aluminiu, ceea ce reprezinta cauza acelor pete galbene inestetice.

Spuneam mai sus ca petele dificile dau dureri de cap. Ei bine, probabil acesta este motivul pentru care urmatoarea recomandare este aspirina. Punem pastila intr-un pahar cu apa, doar ca… nu o bem, ci o turnam pe pata. Da, ai citit bine. Secretul este ca acidul salicilic va patrunde in pata si o va elimina. Intinde amestecul deasupra si lasa-l sa actioneze aproximativ 10 minute, dupa care spala respectiva tesatura.

Un alt aspect neplacut al anumitor pete este ca uneori, si dupa spalare, inca ramane un miros neplacut pe haine. Doar nu o sa lasi lucrurile asa, nu? Mai ales ca avem la dispozitie o gama atat de larga de balsamuri pentru rufe. Sensations Pasion de la Asevi te va surprinde placut prin aromele florale (floarea pasiunii) si fructate (capsuna), care vor elimina mirosurile suparatoare si vor lasa un parfum intens si placut. Tesatura e protejata, pata a disparut si mirosul e unul absolut incantator!

Data viitoare cand ai de-a face cu o pata dificila, nu te mai gandi cu naduf ca acea tesatura este compromisa. Acum stii sa aplici aceste metodele simple si eficiente. Sa ne spui cum a mers!

Sursa foto: pixabay.com, asevi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului