Cum sa...

# transformare casuta #casuta #amenajare casa

Cum sa transformi o casuta dintr-un sat uitat de lume intr-un paradis

Daca dupa perioada de izolare te-ai gandit ca nu ai mai suporta sa petreci nici macar o zi de concediu "inchisa in casa", atunci e posibil sa fii tentata de perspectiva de a-ti cumpara o casa traditionala intr-un sat uitat de lume. Poate acele stiri de tipul "Locul din Romania in care poti sa-ti cumperi o locuinta cu cinci salarii" chiar au avut un impact mult mai puternic asupra ta decat ai fi crezut, mai ales dupa doua luni pline de restrictii.

Inainte de a te avanta si a-ti lichida conturile din banca sau de a accesa imprumuturi, ia in considerare faptul ca "ruptura de lume" s-ar putea sa ti se para fascinanta initial, dar dupa cateva zile sa iti fie dor de oras si de confortul aferent. O solutie ar fi sa te reconectezi la natura si simplitate, insa pastrandu-ti, in masura in care e posibil, standardele de viata. In acest sens, pregateste-te sa investesti in utilitati, intr-o centrala termica, un boiler, un hidrofor. Nu te pripi sa alegi dispozitive de o calitate indoielnica, la mana a doua. Fii selectiva, citeste review-uri inainte si orienteaza-te catre produse bune, eficiente, de care si altii sunt multumiti.

In loc sa te cramponezi de lipsuri si minusuri in general, mai bine ai incerca sa vezi ce avantaje vei avea daca devii proprietara unei locuinte intr-un sat.

Cultiva o gradina

Mai ales la tara, casa nu inseamna doar o cladire, ci de obicei e vorba de o gospodarie cu anexe si o suprafata anume de pamant. In acest sens, ai putea incepe sa cultivi rosii, castraveti, salata, ardei, ceapa, usturoi si alte orice alte legume ti-ar placea sa consumi. Ideea e sa te preocupi atat de consolidarea si reamenajarea locuintei, dar si de anexe si teren in acelasi timp. Astfel, vei avansa pe doua planuri paralele, reparand un gard in timp ce transformi o camara intr-o baie. Acorda resurse si timp egal atat casei, cat si proprietatii in sine. Incearca sa mentii mereu locul frumos si ingrijit, sa iti achizitionezi o masina de tuns iarba, caci echipamentul de gradinarit e multifunctional si te ajuta sa economisesti timp si energie. In plus, vei practica o forma de ergoterapie (terapie prin munca), asa ca sa nu te mire daca te vei simti mult mai relaxata si mai fericita dupa ce vei desfasura activitati specifice vietii la tara.

Creste un animal

Daca in ultimii ani nu ai avut decat un hamster ca pet, nu te aventura sa iti cumperi dintr-odata mai multe animale si sa-ti incropesti o mica ferma. Poti sa cumperi doi iepurasi sau cateva gaini de care sa ai grija, pe care sa le hranesti si carora sa le portionezi mancarea cu ajutorul unor dispozitive moderne sau rugand un vecin experimentat sa te ajute. Astfel, vei invata din mers lectia responsabilitatii si vei afla daca ti se potriveste statutul de "stapana". Daca nu te vei acomoda cu noua situatie, ar fi intelept sa le donezi la un moment dat.

"Omul sfinteste locul", spune o vorba din batrani, iar tu nu esti o exceptie in cazul in care te vei decide sa iti cumperi o casuta la tara.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea