Cum sa...

#podele ude #protejare podele #podele #carosabil #iarna #zapada #sare

Cum sa-ti protejezi podeaua de sarea imprastiata pe carosabil in aceasta iarna

Oricat de mult te-ai stradui, daca traiesti intr-o zona cu clima rece si zapada, pastrarea pardoselilor curate in timpul iernii poate deveni o adevarata corvoada. Sarea este utila pentru a pastra trotuarul curat si a tine la distanta depunerile de gheata sau zapada, dar ea poate provoca ravagii pentru podele. Iata cateva solutii care te vor ajuta sa protejezi podelele de sare in timpul iernii, evitand deteriorarea lor.

Covorase de interior si exterior

Covorasele din fata usii, atat in exterior cat si in interior, sunt o necesitate pentru mentinerea curateniei. Ai nevoie de un covor de calitate, robust, pe care sa il pui in afara casei, in fata usii. El va functiona ca prima linie de aparare pentru tinerea la distanta a sarii, nisipului si noroiului. Incurajeaza-ti familia si oaspetii sa se stearga pe pantofi si cizme inainte de a intra in casa. Un al doilea covoras, in interior, in dreptul usii, functioneaza ca o adoua sansa de a scapa de mizeria de pe incaltamintea de iarna.

Foloseste tavite pentru incaltaminte

O tava pentru pantofi si cizme este o completare eficienta si foarte ieftina care te poate ajuta sa tii la distanta o mare parte din murdaria din exterior, inclusiv sarea si nisipul. Aseaza una sau mai multe astfel de tavite la intrarea in casa si pune pantofii si cizmele in acestea. Tavita va colecta toata sarea si mizeria de pe incaltaminte. Desigur, vei avea nevoie de cateva perechi de papuci confortabili sau incaltaminte de interior la indemana pe care sa le poti folosi imediat dupa ce te descalti de incaltamintea de afara. Pentru o filtrare mai buna a sarii si mizeriei de pe talpi, poti pune in tavite pietre de rau, o tavita din lemn sau dopuri de pluta de la sticlele de vin.

Aspira si matura regulat

Sarea poate zgaria podelele din lemn de esenta tare, asa ca, pentru intretinerea lor, va fi necesar sa maturi sau sa aspiri regulat in timpul iernii. Cand aspiri, asigura-te ca peria de la aspirator nu zgarie podeaua. Daca maturi sau stergi podeaua cu un mop, fii atent sa nu zgarii suprafetele - particulele de sare prinse de acestea pot deteriora podeaua.

Curata imediat sarea de pe podea

In cazul in care nu este curatata imediat, sarea ajunsa pe podea poate provoca pete si decolorarea zonelor cu care intra in contact. Daca observi sare pe podea este bine sa o indepartezi imediat. Acest lucru inseamna ca ar fi util sa ai la indemana, in orice moment, instrumentele necesare pentru indepartarea sarii.

Foloseste o laveta cu microfibre uscata

Pentru a indeparta usor si eficient sarea de pe podelele de lemn, fara a provoca zgarieturile acesteia, o laveta cu microfibre, uscata, curata si moale, ar trebui sa fie intotdeauna la indemana ta. O poti tine chiar pe hol, la intrare si nu uita sa o utilizezi imediat ce observi urme de sare pe podea. Totodata, foloseste-o cu delicatete pentru a nu zgaria suprafetele. Dupa utilizare, este suficient sa o scuturi foarte bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului