Cum sa...

# zile caniculare vara #racorire casa #zile caniculare #aerisire casa #vara

Cum sa te racoresti in casa daca nu ai aer conditionat! 7 trucuri utile

Vara a debutat in forta, cu temperaturi mari si disconfort termic. Daca nu ai un aparat de aer conditionat trebuie sa cauti alte surse de racorire a locuintei. Iata sapte trucuri simple la care poti apela cu incredere!

1. Aeriseste doar dimineata si seara

Desi ai tentatia de a lasa geamurile deschise in permanenta pe timp de vara, nu vei face decat sa lasi caldura sa intre in casa. Cel mai bine este sa aerisesti foarte bine locuinta cand este racoare afara (seara si dimineata). Poti lasa geamurile deschise si pe timpul noptii, daca nu te deranjeaza, insa nu le lasa deschise intreaga zi. Nu vei face decat sa dai voie aerului cald sa intre in casa.

2. Foloseste draperii opace

Foloseste draperii opace. Evita folosirea unor draperii in nuante inchise, deoarece acestea atrag caldura. Foloseste in schimb culori deschise precum alb, bej ori alte nuante pastelate. Acestea nu vor lasa caldura sa patrunda in casa.

In plus, acestea vor lasa suficienta lumina sa patrunda in locuinta, astfel incat nu vei fi nevoit sa stai cu lumina aprinsa pe timp de zi.

3. Aparatele electrocasnice, sursa de caldura

Aparatele electrocasnice emit caldura. Televizorul, calculatorul, laptopul si frigiderul sunt doar cateva dintre dispozitivele care emit foarte multa caldura. Daca la frigider nu poti renunta, din motive obiective, poti limita considerabil utilizarea televizorului si a calculatorului. In loc sa te uiti ore in sir la televizor, poti bea o limonada rece si poti citi o carte.

4. Evita folosirea cuptorului

Obisnuiesti sa prepari mancaruri la cuptor? Este indicat sa eviti folosirea acestuia pe timp de vara. Va emana multa caldura care, inevitabil, va intra in casa. Prepara in schimb mai multe salate si renunta la mancarurile gatite la foc.

5. Schimba lenjeria de pat

Renunta la lenjeriile de pat fabricate din materiale sintetice deoarece acestea atrag caldura si iti vor produce disconfort pe durata noptii. Lenjeria de pat utilizata pe timp de vara trebuie sa fie fabricata din materiale naturale precum bumbac sau in. Alege una in nuante cat mai deschise.

6. Foloseste ventilatorul

Un ventilator poate fi eficient in reducerea temperaturii din camera, daca il folosesti inteligent. In primul rand, ai grija sa bata de sus in jos, nu invers. Pune un bol cu apa si gheata dedesubt. Aerul suflat de ventilator va imprastia vapori reci in atmosfera.

7. Racoreste-ti incheieturile mainilor

Oricat de banal ar suna, poti sa te racoresti tinand mainile sub un jet de apa rece. Deoarece venele principale sunt localizate la baza palmelor, vei reduce temperatura interna prin racorirea din exterior. Repeta operatiunea la fiecare jumatate de ora si te vei simti excelent!

Surse foto: pexeles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului