Cum sa...

# cum scapi de pete #pete textile #pete haine #pete

Cum sa scapi de pete in 7 pasi simpli

Sa fim sinceri. Traim intr-o lume in care este mai usor sa patam tesaturile decat sa le pastram curate. Ulei, cafea, ciocolata, bauturi, sosuri, noroi – pericolele sunt peste tot. Incercam sa fim cat mai atenti cu manevrarea acestora, dar uneori norocul nu ne surade si hainele noastre preferate, canapeaua frumos colorata sau covorul cel nou ajung sa fie... patate.

Vestea buna este ca nu trebuie sa facem o tragedie din nefericita intamplare, pentru ca in zilele noastre exista o multime de solutii care ne pot salva lucrurile care par deja distruse. Iata la ce trebuie sa fiti atenti si cum trebuie sa actionati pentru ca produsele afectate sa isi recapete aspectul impecabil:

1. Alegeti produse cu eficienta sporita. Este foarte important sa alegeti solutia optima pentru a lupta cu petele dificile. Aceasta ar trebui sa fie foarte eficienta, astfel incat sa nu fie nevoie sa frecati zonele patate, dar totusi sa le dizolve pe cele impregnate in material.

2. Optati pentru solutii moderne care au grija de tesaturi/culori. Desi este important ca produsul sa fie puternic si concentrat, este la fel de important si ca acesta sa nu va afecteze tesaturile si sa nu va distruga suprafetele colorate. Produsele traditionale de curatat au acest dezavantaj de a ataca tesaturile si culorile. Asa ca acordati mare atentie solutiilor achizitionate.

3. Chiar exista un produs care elimina toate petele? O intrebare pertinenta, mai ales ca in zilele noastre exista o multime de astfel de ‘promisiuni’. Este evident ca daca vi se intampla sa patati suprafetele din casa, costul pentru produsele de curatare va fi considerabil mai mare decat daca ati procura o singura solutie care sa le rezolve pe toate. Dar exista solutii care elimina toate tipurile de pete? Se pare ca da. O varianta optima este Solutia de scos pete de la Asevi care se aplica inainte de spalare. Cu o noua formula mai concentrata, puterea de curatare este si mai mare, iar tesaturile sunt pastrate intacte. Datorita formulei pe baza de enzime, se elimina toate tipurile de pete, in special cele de grasime si de origine proteica, contribuind si la eliminarea mirosurilor neplacute.

4. Testati. Inainte de a utiliza o solutie chimica, oricat de delicata ar fi cu tesaturile, este indicat sa testati amestecul pe o suprafata mica, pentru a va asigura ca totul este in regula. Ar fi bine sa nu sariti acest pas, mai ales daca suprafata patata este una colorata.

5. Mizati pe rapiditate. Daca sunteti acasa (unde aveti tot ce va trebuie la indemana), cel mai bine este sa aplicati de indata o solutie de scos petele pe locul cu pricina. Daca nu aveti aceasta posibilitate, incercati sa curatati zona, macar provizoriu, cu putina apa.

6. Respectati instructiunile. Tineti intotdeauna cont de informatiile si sfaturile de pe eticheta/ambalaj. Puneti cantitatea indicata de produs pentru curatare si lasati sa actioneze in timpul recomandat, in general intre 2 si 15 minute.

7. Spalati cu incredere. Dupa ce solutia de curatat pete a actionat, spalati tesatura afectata. In cazul hainelor, introduceti-le in masina de spalat, iar in cazul canapelelor sau covoarelor clatiti-le cu o carpa inmuiata in apa.

Va garantam ca, daca veti folosi toate aceste informatii drept arme strategice in folosul vostru, veti castiga detasat lupta cu petele incapatanate. Spor la treaba si fie ca petele sa stea la distanta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea