Cum sa...

# curatare par de animale #par de animale #curatenie #par #animale

Cum sa scapi de parul de animale din casa

Toti cei care avem animale de companie ne-am lovit de problema excesului de par de pe haine, canapele, paturi si peste tot prin casa. O metoda este prevenirea caderii parului, dar chiar si asa, acest proces este inevitabil. Chiar daca periem periodic animalul, il spalam cu sampon special si il si tundem de cateva ori pe an, parul animalelor de companie de pe haine si nu numai, ramane o problema. Din fericire exista solutii pentru indepartarea lui.

Cum putem indeparta parul animalelor de companie de pe imbracaminte

Existe multe metode de indepartare a parului animalelor de companie de pe haine.

  • Ruloul cu banda lipicioasa - Una dintre ele, cea mai convenabila si mai putin costisitoare, este cea cu ruloul cu banda lipicioasa. Aceste role sunt utile pentru indepartarea unei cantitati mici sau mijlocii de par de pe imbracaminte sau tesaturi si tapiterii. Sunt o solutie rapida si se utilizeaza facil. Ideal ar fi sa avem cate o rola in fiecare camera, chiar si in masina si in valiza de calatorie. Insa, cu cat parul este mai lung si mai gros, cu atat ea se va consuma mai repede.
  • Curatatorul uscat - Este un instrument electronic util pentru indepartarea parului de pe hainele delicate.
  • Peria de haine - Este o alternativa ecologica a rolelor si dispozitivelor electronice, iar daca au o dimensiune generoasa, procesul de curatare se realizeaza rapid, periajul fiind bland si delicat. Este potrivita pentru lana si piele de caprioara.

Cum putem indeparta parul animalelor de companie de pe canapea si alte piese de mobilier

Tapiteria, in special catifeaua, atrage parul ca un magnet. Indepartarea lui poate fi un pic anevoioasa, dar un aspirator dotat cu o perie speciala pentru par, poate face treaba mult mai usoara.

Cum putem indeparta parul animalelor de companie din masina

A lua cu tine la plimbare animalul de companie poate fi distractiv pana in momentul in care descoperi murdaria pe care o lasa pe bancheta masinii. E adevarat ca un prosop sau o patura poate proteja bancheta, dar este putin probabil ca ea sa nu fie miscata de prietenul tau blanos. Vei avea nevoie de un instrument pentru indepartarea parului animalelor de companie de pe scaunele din masina, iar o manusa speciala pentru acest lucru este o idee inteligenta. Mai exista un burete care a fost coonceput exact pentru aceasta operatie, el folosindu-se uscat si apoi spalandu-se.

Cum putem indeparta parul animalelor de companie de pe covor

O solutie pentru indepartarea parului animalelor de companie de pe covor este folosirea unui aspirator special conceput pentru aceasta operatie. El este prevazut cu o perie rulou care impiedica infasurarea parului, iar aspiratia care se face la capele ruloului indeparteaza murdaria si parul strans pe covor sau prin colturile camerei.

Cum putem indeparta parul animalelro de companie de pe podelele de lemn si gresie

Desi putem utiliza un aspirator, folosirea unei maturi sepciale pentru a strange parul animalelor de companie de pe podeaua de lemn sau de pe gresie este mult mai eficienta, mai ales daca suprafata este neuniforma. Aceste maturi sunt prevazute cu sute de fire care strang totul, de la parul animalelor de compnaie pana la murdarie, praf si scame. De asemenea, au o margine raclet care ajuta la indepartare parului din colturi si ferestre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea