Cum sa...

#cum sa #bucatarie #musculite de otet

Cum sa scapi de musculitele de otet din locuinta

Cand te confrunti cu o invazie de musculite de otet in casa, ia masuri rapide. Aceste insecte zburatoare, deosebit de enervante, se inmultesc extrem de rapid si va trebui sa duci o adevarata lupta pentru a scapa de ele. O musculita de otet depunde 500 de oua doar o singura data, asadar invazia poate deveni greu de controlat.

Musculitele de otet sunt atrase de fructe coapte sau deja stricate si de alte produse fermentate, precum berea, vinul sau lichiorul. Pentru a tine la distanta musculitele de otet, poti sa iei cateva masuri rapide si eficiente.

  • Arunca toate fructele si legumele care sunt prea coapte sau stricate.
  • Pastreaza fructele si legumele in frigider.
  • Spala produsele atunci cand le aduci in casa, pentru a elimina potentialele oua sau larve de musculite de otet.
  • Arunca gunoiul din casa cat mai des.
  • Curata rapid orice pata, mai ales daca aceasta este de suc de fructe sau alcool.

Iata cateva solutii pe care le poti prepara acasa pentru a scapa de musculitele de otet. Toate aceste capcane folosesc un ingredient comun, pe placul acestor zburatoare: fructele.

Otet de mere si folie alimentara

Pentru a face aceasta capcana, toarna intr-un pahar otet de mere sau pur si simplu scoate capacul de la o sticla cu acest continut. Acopera gura paharului/sticlei cu folie alimentara si leaga-o cu un elastic. Apoi, fa cateva gauri in folie prin care sa patrunda musculitele. Acestea vor fi atrase de miros, vor intra in recipient, insa le va fi imposibil sa mai iasa din capcana.

Cornet de hartie, otet si fructe

Intr-un borcan pune otet si cateva bucati de fructe coapte. Apoi, formeaza un cornet dintr-o coala de hartie si introdu-l in borcan, cu parte ascutita in jos. Mirosul le va atrage pe musculitele de otet in borcan, dar partea in forma de con a acestei capcane ingenioase le va impiedica sa iasa afara.

Otet si detergent de vase

Intr-un bol de sticla, pune otet si trei picaturi de detergent de vase si lasa recipientul fara capac. Musculitele de otet se vor scufunda si se vor ineca in aceasta solutie.

Vin sau bere

La fel cum le place mirosul de otet, musculitelor de otet le place si mirosul de vin. Lasa pe fundul unei sticle o mica cantitate de lichid. Gatul ingust al sticlei le va impiedica pe musculite sa mai iasa afara din capcana. Pentru ca aceasta capcana sa functioneze si mai bine, poti sa adaugi peste vinul ramas in sticla si cateva picaturi de detergent de vase.

Clor pentru eliminarea musculitelor de pe scurgerea de la chiuveta

Atunci cand observi musculite de otet pe scurgerea de la chiuveta, poti incerca sa scapi de acestea cu ajutorul clorului. Totusi, prin aceasta operatiune este posibil sa scapi de cateva larve. Insa problema nu va fi eliminata complet, din cauza ca lichidul va trece mult prea rapid prin scurgere pentru a actiona cu putere si pentru a distruge orice urma de musculita de otet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea