Cum sa...

# mirosuri de animele #indepartare mirosuri #mirosuri neplacute #animale de casa #animale #animale de companie

Cum sa scapi de mirosurile neplacute de animale din casa

Animalele sunt iubite de catre cei care le prefera in casa. Desi poti sa adori un animal, asta nu inseamna ca nu te deranjeaza mirosul pe care il lasa in casa. Iata ce poti sa faci pentru a scapa de mirosurile neplacute lasate de animalele tale in casa:

1. Ce faci cand animalul tau a vomitat pe covor?

Este total neplacut si de nedorit, insa se intampla destul de des ca pisica ta sa pateasca acest lucru. Nici in cazul cainilor nu este un lucru care sa nu se intample niciodata. Nu intotdeauna reusesti sa vezi imediat ce s-a intamplat, si, de aceea, esti in postura in care vrei sa cureti covorul de o pata mai veche. Acest lucru este posibil prin a indeparta prima data mare parte cu un cutit, lingura sau servet uscat. Apoi trebuie sa folosesti un spary cu apa pentru a inmuia si sa cureti pata cu un servetel uscat, fara a intinde si fara a apasa. Acest aspect ajuta la a nu impinge mai mult in covor mizeria. Apoi poti sa aplici si o solutie de curatat covorul si sa stergi cu servetel curat.

2. Cum cureti urina uda de animal ?

Cand urina este uda sunt tehnici specifice de curatare. Astfel ca se ia un servet de hartie si se pune pe deasupra urinei, iar unul normal din material este pus deasupra celui de hartie. Acest procedeu ajuta ca umezeala sa se traga din locul respectiv. Daca vorbim despre un covor, atunci trebuie pus un servet si sub covor. Apoi se apasa puternic cu un bat sau orice poti sa arunci ulterior. Daca mai este nevoie, trebuie sa repeti procedura pana cand se duce umezeala. Apoi, poti sa cureti cu apa curata. Se pune bicarbonat de sodiu si se lasa acolo aproximativ 15 sau 20 de minute, iar apoi se aspira.

3. Ce faci in situatia in care este uscata?

Daca urina de animal este uscata, atunci cel mai indicat este sa utilizezi un aspirator special conceput pentru aceste situatii. Apoi poti sa aplici un neutralizator de miros. Dupa ce ai pus si substante pentru indepartarea petei in sine, poti sa pui si otet, pentru a impiedica animalul sa mai vina inca o data acolo.

4. Daca ai descoperit cateva locuri in care pisica ta a urinat si vrei sa scapi de mirosul vechi, ce poti sa faci?

Pisica are o urina extrem de intepatoare si de urat mirositoare, in special pentru ca nu bea foarte multa apa si totul este concenrat in urina sa. Ea de fapt poate sa conserve apa foarte bine si de aceea evita sa bea multa. Pentru a indeparta mirosul este bine sa folosesti o solutie enzimatica si sa urmezi instructiunile de pe cutie. Daca nu reusesti, cel mai indicat este sa angajezi un profesionist care curata si are utilaje profesionale pentru ca acest tip de miros patrunde si in straturi adanci. Ceea ce poti sa vezi la suprafata nu se compara cu ceea ce este invizibil, iar daca nu indepartezi totul, va deveni un miros mai puternic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului