Cum sa...

# pastrare frunze toamna #frunze toamna #frunze #toamna

Cum sa presezi si sa pastrezi frunzele de toamna

Frunzele de toamna in culori spectaculoase pot fi folosite pentru a face decoratiuni de sezon sau pot fi pastrate pur si simplu pentru frumusetea lor si modul in care aduc in casa ceva din farmecul acestui anotimp. Prin parcuri, in drumetiile pe munte, intr-o plimbare pin centrul orasului, ai ocazia sa gasesti cele mai frumoase frunze de toamna. Alege cateva si invata sa le presezi si sa le pastrezi.

Foloseste o greutate

Atunci cand vrei sa presezi frunzele de toamna cea mai simpla metoda este sa folosesti o greutate. Pentru a le presa, alege frunze care sunt cat mai plate si subtiri si care au o cantitate cat mai mica de apa. Apoi, pune frunzele intre doua pagini de ziare sau hartie cerata. Alege dupa aceea cateva dintre cele mai grele carti pe care le ai in biblioteca si pune-le peste frunzele alese pentru presare.

Metoda “Cartea”

Pentru ca frunzele sa nu se indoaie pe masura ce se usuca, vei avea nevoie de ceva greu, iar cartile voluminoase pe care le ai acasa, se pare ca sunt cea mai buna solutie.

Pune frunzele intre bucati de hartie cerata sau ziare in interiorul unei carti grele. Pentru a adauga si mai multa greutate, mai poti pune peste aceasta carte o alta carte grea, o greutate, o piatra sau orice alte obiecte ai in preajma.

Pastreaza cartea in care ai pus frunzele intr-un loc cat mai uscat. Verifica frunzele dupa o saptamana. Ai grija ca frunzele sa se usuce si nu sa putrezeasca. Va mai trebui sa lasi frunzele in carte inca aproximativ doua saptamani pentru ca acestea sa se usuce complet inainte sa le folosesti.

Pentru ca frunzele sa aiba un aspect cat mai suplu, scufunda-le in balsam de rufe diluat inainte de a le pune la presat sau le poti acoperi cu un strat subtire de vaselina.

Ce poti face cu frunzele presate: le poti expune in anumite zone din casa, pe rafturi sau vitrine sau poti face o decoratiune de sezon.

Usuca-le in cuptorul cu microunde

Pentru a pune la pastrare frunzele de toamna, cuptorul cu microunde este echipamentul de care ai nevoie. Poti sa le usuci simplu, la cuptorul cu microunde sau poti accelera procesul folsind silica gel.

Alege frunzele care sunt inca proaspete si suple. Evita frunzele uscate cazute pe jos.

Pune fiecare frunza intre doua prosoape de hartie si pune-le astfel in cuptorul cu microunde. Lasa-le pentru 30 de secunde, apoi vezi in ce stadiu sunt. Cu cat frunzele sunt mai groase si mai umede, cu atat va fi nevoie sa le lasi mai mult. Daca nu sunt complet uscate, mai lasa-le 30 de secunde, si continua sa le usuci la acest interval, pana cand frunzele sunt complet uscate.

Ai mare grija ca frunzele pot lua foc la fel ca orice altceva lasat prea mult in cuptorul cu microunde. Nu le usca nici mai mult decat trebuie, pentru ca vor deveni fragile si se rup. Tine cont ca frunzele vor continua sa se usuce cateva secunde si dupa ce au fost scoase din cuptor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea