Cum sa...

#pictare dovleci Halloween #dovleci halloween #halloween #dovleci

Cum sa pictezi acasa cei mai frumosi dovleci de Halloween

Halloween-ul este una din sarbatorile cele mai populare, insemnand costume, dulciuri si o multime de oportunitati pentru bricolaj si decoratii realizate manual, acasa. In timp ce realizarea felinarelor din dovleci este o traditie, dovlecii pictati, care au o durata de viata mai lunga, au inceput si ei sa capete popularitate. Va prezentam trei proiecte de dovleci vopsiti in casa.

Dovlecei cu model

Acest model este de mare efect si foarte usor de realizat, putand fi pus in practica chiar si de cei care nu au prea mult talent artistic. Aveti nevoie de dovleci si vopsea / var de doua culori, hartie cerata, pensule de vopsea 2 cm si 7 cm, panza / ziar / hartie de impachetat. Acoperiti spatiul de lucru cu panza / ziare / hartie de impachetat si pregatiti-va intrumentele si materialele. Este un proiect care necesita cel putin doua culori de vopsea, dar puteti fi inventivi. Alegeti dovleci de dimensiuni variate, dar va recomandam si unul mai mare pe care sa se poata vedea bine detaliile. Stergeti dovleacul cu o carpa umeda sau un prosop de hartie, indepartand orice murdarie. Incepeti prin a vopsi intregul dovleac intr-o culoare de baza cu pensula mare si lasati-l sa se usuce cel putin o ora. De indata ce culoarea a devenit mata si nu mai sunt pete umede, se poate picta al doilea strat de baza, sau se poate trece la realizarea modelului. Modelul se realizeaza cu pensula mica si a doua culoare, punand varful pensulei pe dovleac si tragand linii de 1 cm. Facem mai multe randuri din aceste mici linii pana cand dovleacul este complet acoperit.

Dovlecei scufundati in vopsea

Aceasta tehnica de scufundare a dovleceilor in vopsea este o modalitate rapida si usoara de a obtine dovleci decorativi cu un asepct inedit si interesant. Aveti nevoie de dovleci de dimensiuni mici (mini-dovleci), vopsea / var in doua sau patru culori, un vas mai mare, hartie cerata, ziare / hartie de impachetat / panza, suport pentru uscat. Acoperiti spatiul de lucru cu ziare, panza sau hartie de impachetat. Alegeti mini-dovlecii cu tulpini puternice, intacte, pentru o imersie usoara. Stregeti-i cu un prosop sau o carpa umede de hartie, avand grija sa indepartati murdaria. Turnati vopseaua aleasa in castroane, suficient de multa pentru a acoperi dovlecelul atunci cand il scufundam. Se apuca dovlecelul de tulpina si se scufunda in una din culori. Il scoatem din vas si lasam excesul de vopsea sa se scurga, apoi il punem pe suportul de uscare sub care am pus hartia cerata. Exista o multime de moduri in care puteti face aceste scufundari, ele nefiind complete. Fiti creativi si folositi-va imaginatia. De indata ce s-a sucat primul strat, puteti trece la al doilea strat si alte culori.

Dovlecei stropiti cu vopsea

Pentru aceste decoratii pastrati un stil minimalist cu tente neutre, sau mergeti pe culori stralucitoare si chiar cu sclipici. Aveti nevoie de vopsea / var in doua culori, hartie cerata / ziar / hartie de impachetat, pensule de vopsea diverse marimi. Acoperiti zona de lucru pentru a o proteja de stropi si scurgeri de vopsea cu hartie de impachetat sau ziar. Alegeti doua culori de vopsea - una va fi culoarea de baza pentru intregul dovleac, a doua va fi culoarea pentru stropit. Curatati dovlecii cu o carpa umeda, indepartand orice urma de mizerie. Vopsiti stratul de baza cu o pensula mare si lasati dovleacul sa se usuce cel putin o ora. Daca este nevoie, puteti adauga si al doilea strat dupa uscare. Diluati vopseaua pentru stropit cu apa, pentru a obtine o consistenta subtire si a putea fi usor utilizata. Puneti dovleacul pe hartia cerata sau pe ziar si stropiti-l cu a doua culoare, lovindu-va incheietura mainii in care tineti pensula.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea