Cum sa...

#intretinere hota #filtre #curatare hota #hota

Cum sa intretii si sa cureti hota

Hota este un accesoriu foarte important in orice bucatarie si are rolul de a absorbi toate grasimile, aburii, fumul si mirosurile de mancare, atunci cand gatesti.

Pentru a avea o viata cat mai lunga si pentru a functiona perfect, hota trebuie curatata perfect.

Cum poti curata si intretine hota

Filtrele

Filtrele hotei sunt cele mai predispuse la colectarea de grasimi si mirosuri neplacute, iar imbacsirea acestora poate impiedica functionarea eficienta. Un mod eficient de a curata filtrele este cel cu amoniac. Iata cum:

Intr-o punga de plastic vei introduce filtrele hotei peste care vei pune apa si amoniac. Aceastea trebuie lasate in solutie pentru aproximativ 24 de ore, dupa care le scori si le clatesti cu apa calda.

Paletele

O buna parte din grasime ajunge si in paletele ventilatorului. Pentru ca ele asigura circularea corespunzatoare a aerului, functionarea lor nu ar trebui sa fie limitata de anumite depuneri.

Fiind confectionate din plastic, acestea se pot curata cu un burete si cu detergent de vase. In cazul in care grasimea adunata nu poate fi indepartata direct cu buretele, paletele se pot pune la inmuiat in apa calduta si detergent de rufe timp de aproximativ o ora. Sau mai exista varianta sa fie puse in masina de spalat vase. Poti incerca sa elimini si resturile de grasime ramase pe partile interioare ale hotei, cu ajutorul unui servetel sau a buretelui.

Tubul prin care sunt se elimina grasimile

Pentru o functionare optima a hotei este recomandat sa fie curatat si tubul prin care grasimile sunt evacuate. Insa ai nevoie de ajutor specializat, care va folosi un sistem de jet sub presiune, prin care va elimina toata grasimea depusa pe interiorul tubului.

Carcasa

Si carcasa trebuie curatata frecvent, chiar daca nu afecteaza functionarea hotei. Dar si aceasta atrage particule de grasime, aburi si praf.
Suprafata hotei nu trebuie curatata cu bureti sau carpe abrazive, pentru a nu se zgaria tabla sau inoxul. Se recomanda sa folosesti o laveta fina sau un burete de vase inmuiat intr-o combinatie de apa si detergent de vase. Dupa ce intreaga suprafata a fost curatata, este indicat sa o stergi cu o laveta uscata sau cu servetele de hartie, pentru a nu ramane pete pe hota.

Pentru a beneficia cat mai mult de hota ar fi bine sa cureti o data pe saptamana.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare