Cum sa...

#vanzare #imobiliare #pret #casa

Cum sa gasesti cele mai ieftine case

Daca te-ai decis sa cumperi o casa pe pamant dar dispui de un buget modest, atunci o solutie este sa cauti cele mai mici preturi la ofertele de vanzare pentru case. Exista mai multe modalitati prin care poti gasi locuinte la tarifele cele mai scazute de pe piata imobiliara. 

1 Fa o lista cu zonele in care exista cele mai mici preturi la case
 

In functie de orasul in care locuiesti, fa o lista cu zonele in care se gasesc cele mai mici preturi la case. De exemplu, pentru Bucuresti, zone precum Rahova, Giulesti, Pantelimon, Giurgiului. Grivitei sau Berceni sunt considerate a avea unele dintre cele mai reduse tarife. In unele dintre aceste zone, preturile se pot situa intre 30.000 si euro .
 

2 Verifica preturile la case din zonele limitrofe
 

Unele dintre cele mai mici preturi la case le poti gasi la marginea orasului, in zonele limitrofe. De exemplu, pentru Bucuresti, pe Soseaua Alexandriei pot fi gasite case mai ieftine. Poti face o lista a zonelor precum Chitila, Popesti Leordeni , Voluntari, Corbeanca etc. Apoi urmareste casele scoase la vanzare, pentru a vedea care sunt limitele de pret in aceste regiuni.
 

3 Verifica anunturile din meniul online si offline
 

Urmareste permanent anunturile pentru vanzarile de case din publicatii din meniul online si offline. Pe site-urile specializate poti alege criteriile de cautare, inclusiv o limita de pret.
 

4 Construieste o casa noua
 

O alta varianta de a plati cat mai putin pentru o casa este sa o construiesti, in loc de a o cumpara. Este un proces mai anevoios, care necesita un efort mult mai mare, dar care poate deveni avantajos. Vei putea alege cele mai ieftine materiale, in masura in care acestea sunt totusi acceptabile din punct de vedere al calitatii. Poti face economii muncind singur la diverse sarcini si decizi singur suprafata minima comstruita. Astfel, pe langa economii la materiale, alte economii se fac daca dimensiunea casei este una redusa, atat cat sa indeplineasca nevoile proprietarului. O suprafata construita mai mica inseamna costuri taiate de la finisaje, incalzire etc.

De asemenea, poti apela la o firma de constructii care executa case utilizand o tehnologie moderna, care permite micsorarea costurilor de constructie.
 

5 Ia in consideratie varianta cumpararii unei case executate silit
 

In unele cazuri, casele executate silit, scoase la licitatie de catre banci, pot avea preturi competitive, asemanatoare cu cele din ofertele de vanzare ale proprietarilor sau chiar mai mici. Intr-un caz fericit, o astfel de casa poate avea un pret cu 30% sub pretul pietei. Este cazul licitatiilor reluate de la o luna la alta, pentru care nu se gasesc cumparatori.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Socul anafilactic la caine si pisica

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.