Cum sa...

#boloboc #rafturi #rafturi false #rafturi invizibile #biblioteca

Cum sa faci un raft invizibil

Fa-ti prietenii care pasesc pentru prima data in casa ta sa exclame surprinsi: Magie! Cum sa faci asta? Monteaza un raft invizibil pentru carti. E atat de simplu incat nu iti ia mai mult de 15 minute acest truc care iti va aduce doar cuvinte de lauda.

 

De ce ai nevoie

Ai nevoie in primul rand de un "L" metalic, de patru dibluri, o bormasina electrica si un burghiu potrivit, o bucata de banda dublu adeziva si de un boloboc. Alege o carte "de sacrificiu", una pe care ai citit-o si la care esti sigur ca nu mai vrei sa revii. Intrucat ea va sustine si alte carti, e nevoie de una cu copertile groase si destul de mare.

Ce trebuie sa faci

Deschide coperta din spate a cartii si traseaza-i mijlocul, locul pe unde va trece consola. Aplica o bucata de banda dublu adeziva pe coperta interioara.

Alege locul pe perete in care vrei sa plasezi pseudoraftul si apoi, cu ajutorul bolobocului, stabileste o linie dreapta astfel incat "raftul" pe care urmeaza sa il plasezi pe zid sa nu stea inclinat.

Da gauri in perete cu o bormasina electrica, apoi asaza suportul si fixeaza-l bine cu dibluri solide. Desprinde folia protectoare de pe banda dublu adeziva si prinde cartea de "L".



Poti sa aplici inca o bucata de banda adeziva si pe cealalta suprafata a suportului, pentru a fixa si mai bine cartea.



Acum, tot ce iti mai ramane de facut este sa asezi si restul de carti deasupra. Dar nu exagera. Mai mult de 6-7 carti nu vei putea pune, pentru ca risti sa se dezechilibreze. Pe o astfel de consola greutatea volumelor nu trebuie sa depaseasca 2,5-3 kilograme.

 

Variante de rafturi false

Sursa foto: bookriot.com

Mai exista insa cateva modalitati de a monta pseudorafturi pentru carti. Spre exemplu, cartile suspendate din imaginea de mai sus au fost montate pe suporturi metalice in forma de "U". Practic, volumele stau ca si cum ar fi puse intr-un cuier.

Sursa foto: dezeen.com

Poti da impresia unor carti care stau sa cada, ca in aceasta imagine. Tot ce trebuie sa faci este sa maschezi cu prima carte de pe raft un suport inclinat, apoi toate celelalte carti se vor sprijini una pe cealalta.

Sursa foto: bookriot.com, instructables.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului