Cum sa...

# sfaturi depozitare cutite #depozitare cutite #cutite

Cum sa depozitezi corect cutitele. Sfaturi de la bucatarii Chefi

Una dintre cele mai bune metode pentru ingrijirea cutitelor, pe langa ascutirea lor periodica, este depozitarea corespunzatoare. Cu toate ca poate fi foarte usor sa le arunci intr-un sertar in bucatarie alaturi de restul ustensilelor, acest obicei poate duce in timp la deteriorarea lamei.

Utilizarea blocurilor din lemn pentru cutite este, cu siguranta, cea mai obisnuita modalitate de depozitare, dar exista si alte metode cum ar fi bara magnetica sau protectia din plastic. Vorbim cu bucatarii Chefi despre cele trei metode de depozitare a cutitelor, argumente pro si contra.

Blocul de lemn pentru cutite

Cei mai multi dintre noi avem acasa, in bucatarie, un bloc de lemn pentru cutite. Este o metoda la care apeleaza si bucatarii Chefi pentru a organiza cutitele si a le avea la indemana. Blocul de lemn pentru cutite se poate igieniza prin inmuierea intr-un amestec de apa calduta (4 l) cu o lingura de inalbitor, timp de doua minute. Dupa care se lasa la uscat pe un prosop curat.

Pro - Blocul de lemn este util pentru intregul set de cutite, foarfeca si instrumente de ascutit, toate in acelasi loc, oferind posibilitatea de organizare. Totodata, acestea arata atractiv si iti permit sa expui intreaga colectie de cutite.

Contra - In functie de modelul si numarul de sloturi, blocurile de cutite sunt cele mai scumpe optiuni de stocare. De asemenea, daca nu sunt spalate si uscate corespunzator cutitele inainte de a fi puse in suport, blocul de lemn devine locul ideal pentru bacterii.

Bara magnetica pentru cutite

Pentru aspectul unei bucatarii gourmet in propria casa, poti lua in considerare bara magnetica pentru a depozita cutitele pe verticala. Este optiunea ideala pentru a avea cutitele la indemana si a putea lucra rapid.

Pro - Barele magnetice pentru cutite sunt ideale pentru bucatriile mici care nu dispun de spatiu de depozitare. In timp ce blocurile de lemn pentru cutite ocupa mult spatiu pe blaturile de lucru, barele magnetice pentru cutite se instaleaza usor pe perete ocupand un spatiu vertical care, altfel, ar fi ramas neutilizat. Totodata, acestea ofera o cale atractiva de afisare a cutitelor, ceea ce poate fi de ajutor in procesul de selectie a instrumentului potrivit.

Contra - Spre deosebire de blocurile de lemn sau de aparatorile din plastic pentru cutite, barele magnetice necesita un pic de bricolaj pentru a fi pozitionate corespunzator pe perete, la nivelul optim si intr-un mod sigur.

Protectia de plastic pentru cutite

In cazul in care esti in cautarea unui mod ieftin de de pozitare a cutitelor intr-un sertar, protectiile din plastic pentru lame sunt cea mai buna alegere. Acestea ofera un mod sigur si usor de a transporta cutitele, lama fiind bine protejata.

Pro - Daca nu ai o colectie mare de cutite, aceste aparatori sunt foarte accesibile si se gasesc in dimensiuni variate.

Contra - Din cauza faptului ca sunt din plastic, aceste solutii de depozitare a cutitelor nu este o alege ecologica. Totodata, depozitarea intr-un sertar va ingreuna alegerea cutitului potrivit pentru o anumita activitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare