Cum sa...

#spyware #pop-up #internet

Cum sa blochezi Spyware-ul din paginile pop-up

La ora actuala, spyware -ul reprezinta una dintre cele mai raspandite metode de amenintare virtuala. Spyware-ul face parte dintr-o categorie de programe care inregistreaza pe ascuns date despre site-urile vizitate de un utilizator, ca apoi sa inceapa transmiterea reclamelor corespunzatoare, dar nesolicitate de acesta.

Pe internet exista programe de spyware care modifica pana si  motoarele  de cautare puternice ca Google, Yahoo, Bing, etc. pentru a trimite utilizatorul in mod necerut catre anumite site-uri care platesc comisioane producatorului de spyware.

Pentru ca spyware-ul este foarte raspandit, iar daunele pot varia in fuctie de complexitatea programului, acesta trebuie eliminat urgent. Exista numeroase programe anti-spyware, dar atentia ramene pe umerii utilizatorului, deoarece unele dintre aceste software-uri pot fi de fapt alte programe spyware.

Dar cum ajunge un spyware pe PC? Din pacate, in cele mai multe din cazuri, spyware-ul este instalat pe un PC chiar de catre utilizator in mod voit sau nevoit. Spayware-ul nu este considerat un virus, ci doar o amenintare virtuala minora. Chiar daca in trecut programele antivirus nu detectau aceste probleme, datorita complexitatii acestora, semnaturile spyware sunt acum identificate de majoritatea software-urilor impotriva virusilor virtuali.

Cel mai bine este sa reusesti sa blochezi programele spyware inainte ca acestea sa fie instalate pe calculator. Poti face acest lucru optand pentru programe speciale anti-spyware, antivirusi, dar si prin metode de blocare a acestora, cum ar fi din pagini pop-up .

Iata cateva programe anti-spyware esentiale:

Copperhead AntiSpyware

Programul scaneaza computerul atat de spyware cat si de alte amenintari malware. Copperhead AntiSpyware costa aproximativ 30 USD si poate fi comandat de pe site-ul oficial al producatorului.

Arovax AntiSpyware

Este un program gratuit care detecteaza codurile spyware aflate pe un computer. Arovax este  compatibil cu sistemul de operare Windows XP si poate fi descarcat de pe site-ul oficial al producatorului.

Cele mai cunoscute browsere web,  Firefox, Internet Explorer sau Safari (Mac), vin functii preinstalate care blocheaza paginile de tip pop-up. Totusi, acestea nu vor opri spyware-ul deja aflat pe PC-ul tau, prin urmare, ca sa eviti intrarea pe pagini cu spyware, va trebuie sa inclocuiesti un fisier din directorul de Windows.

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a face acest lucru:

1 Da click pe Start

2 Alege din meniu My Computer

3 In My Computer, copiaza urmatoarea cale in spatiul de adresa "C:\WINDOWS\system32\drivers\etc"

4 Dupa ce se va deschide o pagina, vezi avea afisate o serie de icoane. Da click-dublu pe cea intitulata Hosts.

5 Se va deschide o noua fereastra din care va trebuie sa selectezi un program cu care se deschizi fisierul. In acest caz selecteaza Notepad. Notepad-ul vine preinstalat cu toate sistemele Windows.

6 Sterge tot continutul fisierului. Ca sa iti fie mai usor, selecteaza intreg textul cu tastele CRTL + A, ca apoi apasa taste Backspace sau Detele. Lasa fisierul Notepad deschis.

7 Deschide urmatoarea pagina web  si copiaza  intreg textul. Selecteaza continutul cu CRTL + A si copiaza cu CRTL + C.

8 Continutul selectat  copiaza-l in  fisierul Notepad pe care l-ai lasat deschis.  Foloseste comanda CRTL + V pentru a copia textul in Notepad.

9 Dupa ce ai introdus textul  in Notepad, da click pe FILE, in stanga sus si selecteaza "Save".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea