Cum sa...

#alegere frigider #frigider

Cum sa alegi cel mai bun frigider pentru bucataria ta

Frigiderele se numara printre cele mai folositoare inventii din ultimul secol. Primul frigider realizat cu scopul de a conserva hrana a fost fabricat in 1911, si, in prezent, in fiecare locuinta exista un astfel de aparat.

 

In urma cu un secol, oamenii erau nevoiti sa cumpere putina mancare pentru ca nu aveau cum sa o pastreze, mai ales daca temperaturile erau ridicate. Astazi, datorita frigiderelor existente in aproape toate locuintele, problema pastrarii alimentelor proaspete a fost rezolvata. Insa, frigiderele nu sunt doar aparate necesare pentru a conserva mancarea, ci reprezinta si obiecte de design. De aceea, alegerea lor nu este o decizie care trebuie luata pe fuga.

Ce trebuie sa urmaresti cand cumperi un  frigider

Exista multe capcane pe care ar trebui sa le eviti atunci cand alegi un frigider pentru bucataria ta. Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa alegi un frigider intr-un stil nepotrivit decorului din locuinta. La polul opus, poti alege un frigider care iti atrage atentia vizual, dar care este nepotrivit din punct de vedere al capacitatii de depozitare a alimentelor. 

Designul clasic al frigiderelor este acesta: un spatiu mai mare de racire si un spatiu mai mic pentru congelare. Aceste frigidere au, de regula, rafturi ajustabile – atat in interior, cat si pe usa. Daca ai nevoie de mai mult loc pentru depozitarea alimentelor congelate, aceasta varianta nu este cea potrivita pentru tine.

Compartimentarea este un alt aspect de care sa tii cont atunci cand achizitionezi un frigider. Numeroasele forme, dimensiuni si modele care au aparut pe piata in ultimii ani vor face mai dificila decizia de a alege varianta potrivita pentru locuinta, de aceea este important sa cantaresti fiecare element. Cu cat sunt mai bine compartimentate, cu atat iti va fi mai usor sa depozitezi alimentele.

Daca te numeri printre persoanele care consuma foarte multe fructe si legume, este recomandat sa achizitionezi un frigider cu un compartiment special destinat acestora. Umiditatea in aceasta zona este controlata atent, iar condensarea este redusa prin intermediul fantelor de aerisire. Un astfel de compartiment special pastreaza fructele si legumele proaspete cu pana la trei ori mai mult in comparatie cu compartimentele standard.

Totodata, inainte sa achizitionezi un frigider trebuie sa te gandesti daca vrei accesorii suplimentare. In aceasta categorie intra rezervoarele de apa. Aceste dispozitive sunt montate in exteriorul frigiderului si asigura apa rece cu o simpla apasare a clapetei, fara a mai fi necesara deschiderea usii.

De ce trebuie ca frigiderul sa se potriveasca decorului locuintei

Dimensiunea frigiderelor este, de regula, mare si acest lucru poate avea un impact puternic asupra decorului camerei. O alegere gresita poate transforma bucataria intr-un spatiu aglomerat si dezordonat.

Daca iti doresti un design compact, este bine sa alegi un frigider care sa se potriveasca cu textura si culoarea celorlaltor aparate din apropiere. De exemplu, daca deja ai ales sertarele, cuptorul cu microunde si aragazul in finisaje din otel inoxidabil, achizitionarea unui model de frigider in acelasi stil este indicata.

De asemenea, poti alege ca frigiderul sa fie pata de culoare din locuinta, iar in acest caz aparatele in culori puternice ar putea fi alegerea ideala.

Achizitionarea unui frigider este o investitie serioasa, iar acest aparat intra in categoria electrocasnicelor cu o durata de viata mare. Drept urmare, este important sa nu te pripesti cand alegi modelul de frigider si sa analizezi cu atentie toate aspectele care conteaza: de la pret si consum de energie pana la rezistenta, culoare si dimensiunea aparatului.

Sursa foto: New Africa/ Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea