Cum sa...

# schimbare aspect camera #aspect camera

Cum poti schimba aspectul unei camere intr-un mod economic: 4 idei simple

Vrei sa aduci cateva schimbari de design uneia dintre camere, fara investitii financiare imense? Acest lucru este posibil, chiar daca poate parea dificil la inceput. Poti modifica, total, aspectul incaperii prin doar cateva trucuri simple si economice. Nu este necesar sa cumperi un set nou de mobila sau sa investesti sume mari intr-un plan nou de design, mai ales daca iti doresti schimbari rapide, semnificative si avantajoase.

 

Iata cateva trucuri pe care le poti pune in aplicare in cel mai scurt timp, fara investitii economice majore si cu minimum de efort!

1. Rearanjeaza mobilierul 

Iata o schimbare majora care nu necesita absolut nicio investitie financiara! Aspectul camerei poate capata o dimensiune noua doar prin rearanjarea pieselor de mobilier. Incearca sa reorganizezi incaperea, mutand elementele principale in colturi diferite. De exemplu, daca pana acum canapeaua a stat lipita de unul dintre pereti, incearca sa o muti in centrul camerei. Acest lucru va schimba dinamica, mai ales daca vei muta si masuta de cafea, lampa cu picior si taburetele. De asemenea, poti incerca sa muti mobila pe un perete opus, lasand mai mult spatiu intr-o parte a camerei care, pana acum, a fost destul de aglomerata.

Astfel, doar prin mutarea mobilierului, vei obtine un aer fresh, diferit si modern.

2. Alege un covor nou

Nu subestima niciodata puterea unui accesoriu! Covorul dintr-o incapere poate influenta major atmosfera si aspectul camerei respective. In cazul in care ai avut doar covoare in nuante neutre, care s-au integrat subtil in design, poate este momentul sa vezi cateva covoare moderne aici si sa alegi un model mai indraznet.

Poti alege un imprimeu floral, geometric sau abstract, care sa schimbe total atmosfera din camera si sa o transforme dintr-un spatiu anost intr-un loc plin de creativitate si stil.

De asemenea, ai la dispozitie si varianta mai multor covoare mici, de diferite culori si forme, pe care le poti combina intr-un ansamblu stylish si iesit din tipare. Chiar daca vei investi foarte putin si vei modifica doar un element, camera ta va arata complet diferit!

3. Pete de culoare

Daca vrei sa schimbi atmosfera din camera ta, indreapta-ti atentia asupra culorilor. Ce nuante folosesti cel mai des? Care este cea mai vie culoare din incapere si cat de usor o poti inlocui? De exemplu, daca ai o husa de canapea statement, cu imprimeu floral sau in tonuri aprinse, o poti schimba cu o husa uni, intr-o nuanta pastelata, si viceversa. Pe langa huse si covoare, exista si alte textile cu design definitoriu pentru casa, cum ar fi pernele decorative, perdelele si draperiile. Acestea se pot schimba usor si fara costuri foarte mari, avand un impact puternic asupra designului interior.

4. Decoratiuni si plante

Alte elemente care pot schimba complet aspectul unei camere sunt, fara indoiala, decoratiunile si plantele. Cateva ghivece noi si vaze cu flori proaspete pot trezi la viata orice incapere. Poti inlocui un dulap vechi sau un corp de mobilier pe care nu il mai folosesti cu rafturi speciale pentru plante, pe care sa expui diferite soiuri, de la cactusi si plante suculente, pana la ghivece cu frunze mai mari sau plante curgatoare.

Daca plantele nu sunt pe gustul tau, poti schimba decoratiunile interioare. Daca, pana in prezent, ai folosit doar statuete si lumanari parfumate, poti cumpara cateva tablouri mari, care vor reimprospata, instantaneu, spatiul.

Iata, asadar, ca nu ai nevoie de sume mari si eforturi substantiale pentru a redecora o camera. Trebuie doar sa gasesti solutii ingenioase, usor de pus in aplicare, avantajoase si rapide, precum cele de mai sus!

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/floor-lamp-beside-sofa-and-window-1571471/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea