Cum sa...

#plante de gradina #lisianthus #plante

Cum plantezi si ingrijesti floarea de Lisianthus

Lisianthus este una dintre cele mai frumoase plante de ornament , cu flori frumoase si bogate, asemanatoare trandafirului. Aceasta floare apare intr-o varitate de culori, de la albastru, roz si alb, pana la mov si combinatii intre alb si alte culori. In vaza, aceasta floare poate rezista pana la trei saptamani.

 

Ce iti trebuie pentru a planta lisianthus:

 

  • rasaduri de lisianthus;
  • araci;
  • ingrasamant.

 

1 Cumpara rasaduri verzi si sanatoase de lisianthus, care nu au semne de boala sau ofilire . Plantele sanatoase trebuie sa fie mici si indesate si cu multe frunze. Este indicat ca planta sa nu aiba flori deloc.

2 Atunci cand plantezi lisianthus trebuie sa alegi un loc insorit, care sa primeasca lumina directa a soarelui mai mult de 8 ore pe zi. Aceasta planta are nevoie si de un sol umed, bine afanat. Astfel, inainte de a planta lisianthus trebuie sa acorzi o atentie speciala solului.

3 Lisianthus se planteaza primavara, dupa ultimul inghet. Este recomandat sa plantezi aceasta floare din rasaduri si nu din seminte. Lisianthus este o floare destul de pretentioasa si are nevoie de toata grija ta. Daca cumperi direct rasadul, vei fi scutit de anumite probleme de crestere care pot aparea pe parcurs.

4 Plantele de lisianthus se planteaza la o distanta de 12 centimetri, in sol umed si bine afanat. Dupa ce o plantezi, ai grija o uzi corespunzator, insa sa nu o ineci. Pana se fixeaza radacinile este indicat sa afani bine solul si sa il protejezi cu un strat umed, din muschi de pamant .

5 Cand planta ta va inflori, este recomandat sa ii retezi din cand in cand dn flori. In acest fel, planta ta va ramane inflorita pentru mai mult timp.

6 Lisianthus este o planta care trebuie fertilizata la fiecare sase saptamani. De asemenea, dupa ce a inflorit pentru ultima data, catre sfarsitul verii, este indicat sa indepartezi florile de lisianthus din gradina, pentru a pregati pamantul pentru o noua cultura in primavara.

 

Cum ingrijesti floarea de lisianthus

 

Lisianthus este o planta foarte pretentioasa. Are nevoie de multa lumina, insa si de multa umezeala. Trebuie sa o plantezi in locuri insorite, in lumina directa a soarelui, dar ferite de vant. Pamantul trebuie sa fie bine fertilizat si drenat. Lisianthus are nevoie de apa in permanenta, astfel este indicat sa o uzi de doua ori pe zi, dimineata si seara, intre udari pamantul nu trebuie sa ramana uscat. Evita udarile de la amiaza, cand soarele este puternic, altfel planta ar putea muri. De asemenea, solul nu trebuie sa fie prea acid pentru ca astfel radacina palntei se va deteriora.

Lisianthus infloreste din luna iulie si tine chiar pana in octombrie. Plantele de ghiveci, care stau in casa, pot inflori aproape tot timpul anului. Dupa ce o serie de flori se usuca, este indicat sa fie taiate si indepartate pentru a permite regenerarea si inflorirea altor lastari. Este indicat ca in fiecare saptamana planta sa fie fertilizata, pentru a stimula inflorirea. Un alt factor important pentru lisianthus este temperatura. Aceasta planta trebuie cultivata la o temperatura de 20-24 de grade Celsius, altfel poate ofili.

Sursa foto : flc.co.il

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului