Cum sa...

#draperie #perdea #decorarea casei #amenajarea casei

Cum masori o perdea

Ferestrele si modul in care sunt decorate acestea au un rol foarte important in amenajarea unei locuinte. In general, dimensiunea perdelelor se stabileste in functie de marimea galeriilor sau a sinelor dar si in functie de materialul din care sunt confectionate sau de efectul pe care vrei sa-l obtii. Iata cateva sfaturi pentru a face achizitia corecta in ceea ce priveste perdelele:
1 Masoara lungimea galeriei sau a sinei. Retine ca este bine ca lungimea galeriei sau a sinei sa fie cu circa 20 cm mai mare, de o parte si cealalta a ferestrei, decat latimea glafului ferestrei.


2 Masoara distanta dintre galerie si marginea inferioara a glafului daca vrei ca perdeaua sa ajunga pana la nivelul glafului sau dintre galerie si marginea superioara a caloriferului, daca vrei ca perdeaua sa ajunga pana la nivelul caloriferului.


3 Atentie, pentru a evita uzura perdelelor prin frecare este bine ca acestea sa nu atinga nici pardoseala , nici glaful sau caloriferul. In general este bine ca distanta pana la acestea sa fie de circa 1,5 cm.


4 Desigur, pentru un aspect romantic sau elegant poti opta pentru un model „cazut”. In acest caz este bine ca lungimea perdelei sa fie cu circa 15-20 cm peste pardoseala.


5 Inmulteste latimea sinei sau galeriei cu masurare perdea in cazul in care vrei ca perdeaua ta sa fie usor incretita sau cu trei in cazul in care iti doresti ca perdeaua sa fie foarte incretita.


6 In cazul in care perdeaua pentru care ai optat este confectionata dintr-un material diafan, transparent, retine ca pentru a obtine un efect dramatic este necesara o latime cat mai mare.

Pentru materialele cu imprimeuri este suficienta o latime a perdelei de doua ori mai mare decat lungimea galeriei sau a sinei.


7 In ceea ce priveste lungimea perdelei, nu uita sa lasi circa 10 cm pentru rejansa sau surfilare, daca este cazul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului